Tarım ve Köyişleri Bakanı, yasağı deldi

DİYARBAKIR (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde özel bir TV kanalında yayınlanan ve Türkiye'yi ayağı kaldıran Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'ndaki şiddet skandalının ardından, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'nün 81 vilayete gönderdiği genelge doğrultusunda gazetecilerin yurtlara alınmasının yasak olduğu öğrenilirken, bugün öğle saatlerinde Diyarbakır'daki çocuk yuvasını ziyaret eden Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, gazetecilerin görüntü almasına izin vererek bu yasağı deldi.

Reklam
Reklam

Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan, Cavit Torun ve Fehmi Uyanık ile birlikte çocuk yuvasına gelen Bakan Eker, vali yardımcıları ve Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya tarafından karşılandı. Daha sonra oyun odalarına geçen Bakan Mehdi Eker, burada çocukları tek tek öptü. Çocukları kucağına alarak onlarla sohbet eden Bakan Eker, küçük bir kızın elini öptü. Bakan kendilerini öperken, çocukların kameralara yüz çevirmesi dikkat çekti.

Çocuk yuvası hakkında Sosyal Hizmetler İl Müdürü Haydar İpek'ten bilgi alan Bakan Eker, buradan AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na geçerek, partililerle bayramlaştı. Bakan'ın, geceyi Bismil İlçesi'nde geçireceği öğrenildi.