'tarımda 2023 Vizyonu'

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin başkanlığında gıda güvenliği, hayvancılık ve bitki üretiminin masaya yatırıldığı 'tarım 2023...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin başkanlığında gıda güvenliği, hayvancılık ve bitki üretiminin masaya yatırıldığı 'tarım 2023 vizyonu' konulu toplantısı, Çavdarhisar'da gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Çiftçi, Kütahya’nın 2023 yılındaki konumunun şimdiden planlanması gerektiğini belirterek, "Daha önceden birçok çalışmalar yapılmış ama sistematik veya analitik yapılmamış. Belirli bir sisteminiz yoksa belirli bir analitik düşünce yapınız yoksa birincisi nereye gittiğinizi bilemezsiniz, nerede olduğunuzu ve nereye gittiğinizi bilemezsiniz. Nereden geldiğinizi de bilemezsiniz. Nereden geldiğiniz ve nerede olduğunuz aslında çok önemli değil. Eğer nereye gideceğiniz hedefleriniz yoksa siz boşuna çabalıyor ve boşuna uğraşıyorsunuz demektir” dedi.

Reklam
Reklam

"ÇİFTÇİ'NİN AYAĞINA BİZ GİTMELİYİZ"

Tarım alanında mutlaka hedef belirlenmesi gerektiğini ifade eden Vali Çiftçi, "Aynı şeyi kendi çalıştığı kurum ve birim ile ilgili olmasını da biz arzu ediyoruz. Devlet sektörü değişiyor. Hasan ağa size gelip 'benim buğdayımda sararma var ne yapabilirim?' diye soruyordu. Şimdi biz onun gelip bize bunu sormasını arzu etmiyoruz. Biz ayağına kadar gidip 'Hasan ağa senin tarlanda buğday var, mısır var, sen şu şekilde makine ile bu işi yaparsan verimini şu şekilde artırırsın. Şu kadar gübre atarsan bu kadar ürün sularsan da bunu elde edersin diye sahada bizatihi bilgilendirme yapmamız gerekiyor. Bizim artık aynı özel sektör gibi çalışmamız gerekiyor. Eski dönem geçti.' dememiz lazım. Bunu yaptığımız zaman ne oluyor? Sizlerin de özverili şekilde çalışmanız gerekiyor. Bu yüzden yerinizde oturmadan karar verirken ne yapmamız gerektiğini çok iyi tahlil ve analiz yapmamız lazım. Sorunlarınız varsa biz çözeriz yeter ki siz doğru tahlil edin doğru analiz edin ve raporlarınız düzgün olsun. Ben tarım arazilerimize ve orman alanlarımıza bakıyorum. Biz bu arazi ve orman varlığı ile bu tarla varlığı ile bu su varlıklarımızla şuandaki üretimin en az on katını üretebiliriz. Hiç bilmediğimiz yerlerden araziler çıkıyor. Orman vasfını yetirmiş alanları kullanılabilir. Ormanların bazı alanlarında farklı hayvan türleri yetiştirebiliriz. Sularımız bazı alanlarında boşa akıyor buralar balıkçılıkta kullanılabilir. Yine suların ve göletlerin kenarlarında meyvecilik yapılabilir. Bunlar için yol göstereceğiz. Bunun için organizasyon şemasına biz sahibiz. Küçük küçük değişimler yaptığımızda ve bunları bir araya getirip topladığımızda mastır yani büyük plana baktığımızda her alana hızlı ve süratli bir şekilde değişiyor. Eğer biz tarımımızı ve saydığımız dört ana başlığı geliştiremezsek her gün ağlarız. Bizim her şeyi çok iyi analiz edip her alanda bizim Avrupa ve dünya ile yarışır hale getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"KÜTAHYAYALILAR HER TÜRLÜ HİZMETE LAYIKTIR"

Bürokratların her zaman sahada olmasını isteyen Vali Çiftçi, "Arzum bunları yaparken tek isteğim hevesli olun, arzulu olun ve bunu yapabiliriz deyin. Artık oturup bana gelsin ben bir bakayım dönemi geçti. Bu kadar geniş alan içinde gezmenizi istiyorum. Sahada olun sahada vatandaşla beraber olun. Birisine bir şey verirsiniz birisine bir kelam edersiniz ve o insanların her şeyi değişebilir. Üretim her alanda değişir. Sizden tek arzum hevesli olmanız candan olmanız ve Kütahya için çalışmanız. Kütahya halkı her türlü hizmete layıktır" şeklinde konuştu.

Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapılan toplantıya Çavdarhisar Kaymakamı Serhan Akyıldız, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı ve ilçe müdürleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: