Tarımda sıvı hümik asitin bitki yetiştiriciliğinde kullanımı anlatıldı

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü (TKİ)’nün geliştirip Hümas markasıyla piyasaya sürdüğü sıvı hümik asitin...

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü (TKİ)’nün geliştirip Hümas markasıyla piyasaya sürdüğü sıvı hümik asitin bitki yetiştiriciliğinde kullanılmasıyla ilgili eğitim toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitim toplantısında konuşan TKİ Ar-Ge Müdürü Zeki Olgun, asitin bitki yetiştiriciliğinde kullanılması konusunda sunum yaptı. Olgun, çeşitli illerde ve farklı ürünlerde yapılan çalışmalar ve alınan sonuçlarla ilgili bilgi verdi.

Müdürlük binasında yapılan toplantıya, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Başkanı ve Türkiye Kömür İşletmeleri Danışmanı Prof. Dr. Sait Gezgin, kurum baş mühendisi Melek Efe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeli, ilçe müdürleri, tarımsal üretici birlikleri, ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı. Eğitim seminerinin açılış konuşmasını ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz