Tarım'dan 2012 Faaliyet Değerlendirmesi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan bir toplantıda 2012 yılı çalışmaları ve 2013 yılında yapılacak tarımsal çalışmalar ele alındı.

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “23.01.2013 tarihinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Ahmet Kaygusuz’un başkanlığında, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin katılımıyla 2012 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi,2013 yılı çalışmaların planlanması konularının görüşüldüğü bir toplantı yapıldı.

İl Müdürü Ahmet Kaygusuz toplantıda yaptığı konuşmada gıda denetimleri ve gıda güvenliğinin önemini belirterek alt yapı sorunlarının giderilmesi, denetimlerin ne şekilde yapılması ve 2013 yılında denetimlere hız verilmesi gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Hayvancılıkta yem bitkilerinin ekimine öncelik verilerek yem bitkilerinin yaygınlaştırılması ve hayvancılığın, kaba yem olan samana bağlı kalınmaması gerektiği üzerinde duran Kaygusuz, tarımla ilgili envanterlerin çıkarılmasında ve istatistikî verilerin temininde gerekli çalışmaların yapılması ve bir an önce düzenli güncel ve güvenilir istatistikî bilgilerin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Gerçek girişimcilerin üretime yönelik yatırımlar yapmaları için yardımcı ve yol gösterici olunması isteyen Kaygusuz, 2013 yılı Ocak ayında ilimize Tar-Gel Projesi kapsamında atanan 19 ziraat mühendisi ve 21 veteriner hekimin ve diğer Tar-Gel personelinin karşılaştığı sorunların giderilmesi ve çalışacağı görev yerinde verimli çalışmalar yapabilmesi için gerekli imkânların sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kaygusuz 2013 yılının daha başarılı ve verimli geçmesi temennisinde de bulundu" denildi.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: