Tarımdan habersiz müdürlükler...

Şanlıurfa’da nohut hasadı ile ilgili bilgi almak için İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerini aradık. İşte alınan cevaplar,

Tarım kenti Şanlıurfa’da yılın ilk nohut hasadını görüntülemek amacıyla haber yapmaya karar verdik. Bu amaçla hasadın yapılacağı köyü öğrenmek için il-ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerini aradık. Dün aranan birçok müdürlük telefona cevap vermezken aldığımız bazı cevaplar da konuya açıklık getirmede yetersiz kaldı.

İşte İlçe İlçe Tarım Müdürlükleri'nden alınan cevaplar;

BOZOVA: “Bozova’da birkaç yerde nohut tarımı yapılıyor. Oraları neresi biz de bilmiyoruz. İsterseniz merkez şubeyi arayın. Burada şu an buğday hasadı yapılıyor. Biçerdöverler geldiğine göre bütün köyler de hasat yapılıyordur.”

Reklam
Reklam

MERKEZ İLÇE: Bu bilgiler üzerine Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü’nü aradık. Tarım İl Müdürlüğü’nden bir yetkili bizi M.E.D isimli çalışana yönlendirdi. M.E.D: "Şanlıurfa’da nohut hasadı dönemi başlamadı, nohut hasadı bir ay sonra başlayacak. Şu an arpa, buğday ve mercimek hasadı yapılıyor."

AKÇAKALE: “Onu Biz bilemeyiz ki, çiftçi bize haber vermez ki. Kim nerede, ne ekmiş. Biz onu sonradan çiftçi bize başvurduğu zaman öğrenebiliriz. Kim ne ekmiş ne kadar ekmiş.”

BİRECİK: Saat 16.20’de aradığımız Birecik İlçe Müdürlüğü telefonunu açmadı.

CEYLANPINAR: "Nohut ekimi bizde yapılmıyor."

HALFETİ: "Şu an daha erken. Nohut hasadı Halfeti’de yok."

HİLVAN: (Telefondaki ses yanındakilere sorup teyit ettikten sonra) bizim şu an nohut hasadı yapılan yerimiz yok.

HARRAN: Saat 16.28’de aradığımız ilçe müdürlüğü telefonuna cevap veren olmadı.

SİVEREK: Saat 16.28’de aranan ve defalarca çalan müdürlüğün telefonuna cevap veren olmadı.

SURUÇ: "Valla araştırmak lazım. Bizde öyle ekonomik anlamda nohutçuluk yapılmıyor. Yani lokal anlamda."

Reklam
Reklam

VİRANŞEHİR: "Yok kardeş, böyle bir şey yok. Haberimiz yok."

Öte yandan Bozova’nın birçok köyünde nohut hasadına başlandığı kent genelinde ise mercimek hasadında sona gelindiği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz