‘Tarımsal büyüklükte birinciyiz’

Milletvekili Gürkan, Karataş ilçesini ziyaret etti çiftçinin sorunlarını dinledi

AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan Karataş İlçesinde incelemelerde bulundu. Karataş İlçesinin Bahçe beldesinde yaklaşık 500 kişilik büyük bir kalabalığa hitap eden Milletvekili Gürkan; “Sizlerden aldığımız güçle sizler için milletimiz için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz” dedi.

Gürkan, Bahçe Beldesinde gerçekleştirilen toplantıda hükümetin tarım sektöründe gerçekleştirilen gelişmeler hakkında bilgi verdi. AK Parti İktidarları döneminde ülkenin her alanda çağ atladığını belirten Gürkan, “Tarım sektörü de bu gelişmeler den nasibini fazlasıyla aldı. AK Parti iktidarı öncesine göre şu an çiftçilerimiz her alanda çok daha ileri bir seviyedeler. OECD verilerine göre ülkemiz tarımsal büyüklük sıralamasında 2002 yılında dünyada 11. İken şu an 7. sıradayız. Tarımsal büyüklük sıralamasında Avrupa 4. İken bugün Avrupa 1.siyiz.Ülkemizin tarımsal üretim değeri 27,3 milyar dolardan 62,7 milyar dolara yükselmiştir. Tarımsal ihracatımız 4 milyar dolar’dan 15,3 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Çiftçilerimize verilen tarımsal destek 2002 yılında 1,8 milyar TL iken 2012 de bu rakam 7,6 Milyar TL ulaşmıştır. Tarımsal Kredi kullanan çiftçi sayısı 550.000 den %100 artışla bugün 1.100.000 çiftçimiz tarımsal kredi kullanmaktadır. Hayvancılığa verilen tarımsal destek 83 Milyon TL den 1,7 Milyar TL ye yükselmiştir. Ülkemizde Prim Desteği verilen ürün sayısı 2002 yılında 4 iken şu an 17 ürüne prim desteği verilmektedir. Doğal Afetlere karşı çiftçilerimizi korumak için ilk defa tarım sigortası uygulaması başlattık. Sigorta poliçe bedelinin %50 sini hükümetimiz karşılamaktadır. Rakamlardan görüldüğü gibi ülkemizin tarım potansiyeli artmakta çiftçilerimiz çok daha fazla desteklenmektedir. AK Parti İktidarları döneminde daha önceki hükümetlerden çok daha bilinçli, programlı ve çiftçimizi destekleyen bir politika izlemiştir. Her zaman çiftçisinin yanında, onun daha çok kazanması ve ülke ekonomisine katkısını arttırmasını istemiştir” dedi.

Reklam
Reklam

ÇİFTÇİ MEMNUN

Tarımla uğraşan çiftçiler de hükümetin tarım politikalarından ve Milletvekili Gürkan’ın ziyaretinden memnun olduklarını belirterek teşekkür ettiler. Daha sonra Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç’ ı makamında ziyaret eden Gürkan, çalışmalar ve ilçenin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı’ nın vefat eden eniştesi Cumali Atmış için düzenlenen mevlid programına da katılan Gürkan, merhumun yakınlarına başsağlığı diledi.

Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan’ın Karataş İlçesinde düzenlemiş olduğu programa AK Parti Karataş İlçe Başkanı Sinan Gül, Karataş Kadın Kolları Başkanı Latife Umuç ve Gençlik Kolları Başkanı Cemil Kekilli ile Karataş İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl yönetim kurulu üyeleri eşlik ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz