Tariş Üzüm Birliği’nde Ali Rıza Türker Güven Tazeledi

Tariş Üzüm Birliği’nin bugün yapılan olağan genel kurulunda, Ali Rıza Türker ve ekibi yeniden seçildi....

Tariş Üzüm Birliği’nin bugün yapılan olağan genel kurulunda, Ali Rıza Türker ve ekibi yeniden seçildi. Tek listeyle seçime gidilen kurulda Türker ve ekibi, 76 delegeden 74’ünün oyunu alarak üç yıllığına tekrar seçildi.

Birlik Başkanı Türker, yaptığı konuşmada bu sene bilançolarını kârla kapattıklarını ancak bunun sürdürülebilirliğini sağlamak için piyasayı düzenleyici görevi yerine getiren birliklere kamu tarafından finans desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Piyasada kuru üzüm arzını dengelemek için yaş üzüme verilen teşviğin arttırılması isteyen Türker, bu konudaki taleplerini hükümet yetkililerine zaman zaman ilettiklerini söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Tarım Satış kooperatif ve birliklerinin faaliyetini düzenleyen 4572 sayılı kanunun değiştirilmesi için hazırlıklar yapıldığını aktaran Türker, yeni kanunla birliklerin finans sıkıntılarının giderilmesine yönelik çözüm beklediklerini ifade etti. İhracatçılara rekoltenin yüksek çıkacağı beklentisiyle düşük fiyata ürün almamaları çağrısında da bulunan Ali Rıza Türker, “Üreticiler de açığa üzüm dökerek piyasa arzının artmasına sebep oluyor. Bunun sonucunda fiyatlar düşüyor. Bu nedenle üreticiler açığa üzüm dökmesin.” dedi. İç piyasada kuru üzüm tüketim miktarının istenen düzeyde olmadığına dikkat çeken Türker, arttırmak için başka ülkelerde olduğu gibi kuru üzümün gıda ürünlerinde kullanılması ve okullarda öğrencilere dağıtılmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz