Tarkan'ın da sanık olduğu uyuşturucu davasına devam edildi

Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında "uyuşturucu madde satmak", "uyuşturucu kullanmak" gibi...

Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında "uyuşturucu madde satmak", "uyuşturucu kullanmak" gibi suçlamalarla açılan davada savunma yapan iki sanıktan Murat Erdoğan, Tevetoğlu'na uyuşturucu madde temin ettiği iddiasını reddetti.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Recep Aytek, Kubilay Keskin, Gülperi Erçetingöz ve Murat Erdoğan ile sanık avukatları katıldı. Sanık Gülperi Erçetingöz, İddianamede yer alan hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, kokain kullanmadığını, ancak bir iki kez deneme amaçlı sigaranın içerisinde ot tabir edilen maddeyi kullandığını ileri sürdü. İddianamede yer alan bazı sanıkları medyatik olmaları nedeniyle tanıdığını belirten Erçetingöz, 2 yıldır uyuşturucu kullanmadığını, bırakmak için de tedavi gördüğünü söyledi.
Sanık Murat Erdoğan da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamasını kabul etmediğini ifade ederek, uyuşturucu maddelerden esrar ve kokain kullandığını söyledi. Sanık Erdoğan da 2 yıldır sanık Erçetingöz gibi uyuşturucuyu bırakmak için tedavi gördüğünü ifade etti.
Sabihi bulunduğu reklam firmasını işlettiğini belirten Erdoğan, mesleği dolayısıyla bazı sanıkları tanıdığını anlattı. Sanıklardan Tarkan Tevetoğlu ile 15 yıllık arkadaş olduğunu belirten Erdoğan, arkadaşlıklarından dolayı Tevetoğlu ile bazen birbirlerinin evlerinde kaldıklarını dile getirdi. Erdoğan, "Kesinlikle Tarkan'a uyuşturucu madde temin etmedim. Belki bende kaldığı zamanlarda benim kullandığım maddelerden almış olabilir. Böyle bir durum varsa da haberim yok." dedi.
Uyuşturucu maddeyi nereden aldığı sorulan Erdoğan, Bebek'te ismini bilmediği bir kişiden aldığını öne sürdü.
Duruşma sonunda, adresinde bulunamayan sanık Fuat Seyhan hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Ayrıca daha önceki tarihlerde hakkında yakalama kararı verilen sanık Adnan Recep Önsöz'ün yakalama kararının da beklenmesi de karara bağlandı. Dosya eksiklerinin tamamlanması kararlaştırılan duruşma, 5 Mart 2012 tarihine ertelendi.
Evinde esrar maddesi ile yakalanan şarkıcı Tarkan hakkındaki ilk soruşturmaya Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bakmıştı. Özel yetkili savcılığın, soruşturma dosyasını görevsizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na göndermesinin ardından 17 sanık hakkında iddianame düzenlenmişti. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun örgütlü olarak işlenmiş olduğunu gerekçe göstererek dava dosyasını Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Dosyayı inceleyen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi ise suçun örgütlü suç olmadığını belirterek dosyayı, iade etmişti. İki mahkeme arasında yaşanan görev uyuşmazlığının ardından davaya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin bakması kararlaştırılmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Tarkan Tevetoğlu'nun, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçunu düzenleyen ve 1 ile 2 yıl arasında hapis cezası öngören TCK'nın 191. maddesinin 1. fıkrası uyarınca yargılanması talep ediliyor.
İddianamede, Tevetoğlu hakkında aynı maddenin 2. fıkrasında yer alan "Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, birinci fıkraya göre hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine, kullanmamakla birlikte, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir" hükmünün de uygulanması isteniyor.
Başka bir şüphelinin de Tevetoğlu ile aynı maddeler uyarınca yargılanması istenen iddianamede, diğer 15 şüphelinin ise 5 ile 23 yıl arasında değişen hapis cezaları öngören "Uyuşturucu madde satmak", "Uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek", "Yurda uyuşturucu madde sokmak", "Uyuşturucu madde kullanmak" ve
"Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçlamalarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz