‘Tarla Satılık’ Diye Kaparo Alıp, Dolandırdılar

Bursa’nın Harmancık ilçesinde bir kişi, polise müracaat ederek satılık olmayan tarlayı satılıkmış gibi göstererek kendisinden...

Bursa’nın Harmancık ilçesinde bir kişi, polise müracaat ederek satılık olmayan tarlayı satılıkmış gibi göstererek kendisinden kaparo aldıklarını öne sürdüğü 2 kişiden şikayetçi oldu.

Harmancık İlçe Emniyet Amirliği’ne başvuran Abdulkadir U. İsimli kişi, Metin O. ve Ahmet C. isimli iki kişinin, kendisini dolandırdığını öne sürdü. Polise ifade veren Abdulkadir U., “Satılık olmayan tarlayı satmak amacıyla benden 500 TL kaparo aldılar. Daha sonra tarlanın satılık olmadığını öğrendim. Şüpheliler beni dolandırdı.” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Bursa’nın Gürsu ilçesinde, İsmail K.’ı arayan kimliği belirsiz kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Sahte polis, banka hesaplarıyla alakalı yürütülen bir soruşturma gereği para yüklenmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine İsmail K., verilen hesap numarasına iki seferde toplam 6 bin 300 TL yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan İsmail K., polise müracaat etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: