Tarlaya Çevrilen Yollarının Açılmasını Istiyorlar

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Topraktepe Köyü'nde bir vatandaş köylüler tarafından tarlaya çevrilen devletin yolunun açılması...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Topraktepe Köyü'nde bir vatandaş köylüler tarafından tarlaya çevrilen devletin yolunun açılması için 4 yıldır mücadele veriyor.

Çalışlar Mahallesi'nde ikamet eden Halil Çalış, köyün içerisinden kendi evlerine geçen yolun dar ve bozuk olmasından dolayı yağmurlu günlerde çocuklarının okul servisinin çamurlu yoldan evlerine gelemediğini ve bu yüzden çocuklarının okula gidemediğini söyledi. Bozuk ve dar yolun açılması için yetkililere başvurduğunu söyleyen Çalış, "Köyün mevcut yolu patika ve çok dar. Ben ve komşularımın evlerimize gelip giderken çok zorlanıyoruz.Yol yağmurlu günlerde bozulduğundan okul servisi eve gelip çocuklarımızı alamıyor yürüyerek okula gitmek isteyen çocuklarımıza köpekler saldırıyor.Hatta bir gün kızım Sevilay’ı ve oğlum Cafer’i köpek ısırdı 10 gün okula gidemediler.Tüm olumsuzluklardan dolayı yolun yapılması için yetkililere başvurdum.Görevli kişiler yolu ölçmeye geldiğinde mevcut yolun tapulu tarla olduğu köyün gerçek yolunun ise tarla olarak kullanıldığı ortaya çıktı.Meğer yıllardır köyün gerçek yolu tarlaymış haberimiz yok." dedi.

Reklam
Reklam

KÖYÜN GERÇEK YOLU AÇILAMIYOR

Köyün gerçek yolunun açılması için dilekçe yazdığını belirten Çalış, "Yetkili kişiler köye gelip ölçüm bile yapamadılar. Tarla sahibi tarafından tepki görünce ölçümü yarım bırakıp gittiler. Devletin gerçek yolu 4 yıldır açılamadı. Yağmur yağmasın diye dua ediyoruz çünkü yağmur yağdığında okul servisi bozuk yol sebebiyle eve gelemiyor. Çocuklar da okula gidemiyor. Köyün gerçek yolunun açılması için olayı mahkemeye taşıdım ve mahkeme hala devam ediyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: