Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı ne demek? Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı şeklindedir. Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yardımcı fiiller ile oluşturulabilirler. Bunların haricinde kurallı birleşik fiiller ve deyimleşmiş birleşik fiiller vardır. Deyimleşmiş birleşik fiillerin yanı sıra deyim ve atasözlerinde bulunan birleşik fiiller de vardır. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller; ifadeyi kolaylaştıran dil araçlarıdır. Bu ifadeler günlük hayatta sıklıkla kullanılır. Bunlardan bir tanesi olan Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı, ne anlama gelir? Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı ne demektir?

Reklam
Reklam

Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı Ne Demek? Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı TDK sözlük anlamı nedir?

  • Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. tarlanın taşlısı, evlenilecek kızın kardeşlisi halk arasında daha yeğ tutulur anlamında kullanılan bir söz

Tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

tarla açmak tarlada izi olmayanın harmanda sözü (veya yüzü) olmaz tarlanın taşlısı, karının (veya kadının) saçlısı
Anahtar Kelimeler: