Tarot Deli Kartı Ne Anlama Gelir?

Kartta görünen genç, bir uçurumun kenarına doğru adım atmakta. Önünde bulunan uçurumu görmezden gelen genç adamın omzunda asılı sopada bir dağarcık bulunuyor. Sol elinde de bir özgürlüğ&u

Tarot Deli Kartı Ne Anlama Gelir?

Kartta görünen genç, bir uçurumun kenarına doğru adım atmakta. Önünde bulunan uçurumu görmezden gelen genç adamın omzunda asılı sopada bir dağarcık bulunuyor. Sol elinde de bir özgürlüğü atıfta bulunan bir gül taşımakta.
Deli kartı, tarotun en önemli kartlarından biridir. Yeni doğmuş bir çocuk gibidir. Hala şuuru yerine oturmamıştır. Dünyaya saf, masum ve habersiz bir şekilde gelmiştir. Takip ettiği kelebeğin izinden giderek, kendini adadığı sözünü takip eder. Bu onun bir ahittir.
Saflık, saflıkla alınacak kararlar ve başlangıçları temsil eder. Maddeyi hayatından çıkarma ve ruhaniyete yönelmeyi temsil eder. Ruhaniyete giden yolda büyük potansiyeli vardır ve daima kalbinin sesini dinler.

Reklam
Reklam

Tam bir avaredir. Gereksinimlerini toplumun her alanından karşılar. Kendi yolundan giderken tabuları ve kurallara aldırış etmez. Çılgınca hareket eder. Küçük bir çocuk gibi öğrenmek adına tehlikenin her türüne doğru koşarak ilerler.

Standart yaşam yolunun dışında bulunmayı sever. Herkes normal yolda yürürken o bir patikayı tercih eder. Anılarını her daim yanında taşır. Hatalarının kendisini hapsedeceğini düşündüğünden daima ileri doğru koşar. Bu sayede kaybettiklerini yeniden kazanabileceğini düşünür. Saflık ve masumiyet hali içindedir.

Elindeki gül onun için ruhudur. Bu şekilde ilahi güçlerin bir parçası olduğunu bilir ve bu güçler hep onunla birliktedir.
Düz:

Hayalperesttir ve masum karakterdir. Daima büyük bir hedefe ulaşma isteği vardır. Mühim bir seçim, alınması gerekli bir karar ile karşılaşılacağına işaret eder. Ve eğer çevresindeki diğer kartlar olumlu ise bu kararın doğru olacağını gösterir. Direnme ile doğru sonuca ulaşılacağını gösterir. Kartlar olumsuz ise hata yapılacağına işaret eder.
Ters:

Reklam
Reklam

Tam bir aptallık ve düşüncesizlik halidir. Vurdumduymazca ve düşüncesizce yapılan hareketledir. Kendini dikkatsizce ileri sürmek, gelecek büyük problemlere işaret eder.