Tarsim Giresun Bölge Müdürlüğü 212 Yılında 12 Milyon Toplayıp, 16 Milyon Hasar Tespit Etti

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, 2012 Yılının ilk dokuz ayında sigortalı...

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, 2012 Yılının ilk dokuz ayında sigortalı üreticilere, 10 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi yapıldığı ve 6 milyon TL daha yapılacağını açıkladı.

TARSİM Giresun Bölge Müdürü Yaşaroğlu yaptığı açıklamada “Bölgemize bağlı Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon illerinde 2012 yılının ilk dokuz aylık döneminde poliçe sayısı tüm branşlarda 60 bin adede yaklaşmıştır. 570 bin dekara yakın açık alan ve 40 bin adede yakın hayvan sigortalanmış, 400 milyon TL’nin üzerinde tarımsal varlık sigortalanmıştır.

Reklam
Reklam

Aynı zamanda 212 yılının ilk dokuz ayında sigortalı üreticilere 10 milyon TL ödeme yapılmış, 6 milyon TL ise daha yapılacaktır. Bunun yanı sıra aynı dönemde sigortalılardan toplanan prim miktarı ise 12 milyon TL civarındadır” dedi.

Daha çok sel ve fırtına gibi riskler için hasar ödemesi gerçekleştirdiklerini de kaydeden Yaşaroğlu “TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerde, başta fındık olmak üzere, ağırlıklı olarak hububat, çeltik, ve sebze gibi ürünler sigortalanırken, en çok dolu, fırtına, sel ve su baskını gibi riskler için hasar ödemesi gerçekleştirilmiştir. Yinde de bölgemize bağlı illerde hasar tespit çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülmektedir“ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz