Tarsim Hasar Tespiti Yapacak

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı yaptığı açıklamada, Aydın ve ilçelerinde dün gece meydana gelen...

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı yaptığı açıklamada, Aydın ve ilçelerinde dün gece meydana gelen yağış sonrasında Tarım Sigortaları Havuzu(TARSİM)'nun bölgede hasar tespiti yapacağını belirtti.

Dün gece meydana gelen yağışta bazı bölgelerin doludan dolayı etkilendiğini kaydeden Posacı, "Söke bölgesinde yağışın etkili olmadığı istihbaratını aldık. Ancak,Kuyucak bölgesinde dolu ve yağışın etkili olduğunu duyduk. TARSİM yetkililerini davet ettik. Yetkililer, bölgede incelemeler yapacaktır. Hasarı olan ve sigorta yaptıran çiftçimizin zararı ödenecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Dolu yağışının sebze ve meyvede sıkıntı oluşturabileceğine değinen Posacı, doluya maruz kalan Nazilli'nin yüksek bölgelerinde yetişen kirazda da çatlama ve kurtlanma yapabileceğine işaret etti.

Aynı zamanda Umurlu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Posacı, dünkü yağıştan olumsuz etkilenen Aydın'a araç desteği sağladıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: