Tarsus Belediyesi'nin 2013 Bütçesi 237 Milyon 599 Bin TL

Tarsus Belediyesi’nin 2013 yılı mali bütçesi 237 milyon 599 TL olarak açıklandı. Belediye Meclisi kasım...

Tarsus Belediyesi’nin 2013 yılı mali bütçesi 237 milyon 599 TL olarak açıklandı.

Belediye Meclisi kasım ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda; plan, bütçe ve kesin hesap komisyonlarından gelen bütçenin maddeleri tek tek görüşüldü.
Oylanan bütçe 237 milyon 599 bin TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu bütçeyle en iyi hizmeti vermeye çalışacaklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bütçenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel hizmetler yapacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Meclis’ten geçen büyükşehir yasına da değinen Başkan Kocamaz, “Yeni yasanın Türkiye genelinde birçok sıkıntısı olduğunu biliyoruz ama Tarsus açısından çok büyük problemlere ve radikal değişikliklere neden olacak bir yasa. Mezarlık, mezbaha, otogar, ulaşım, su ve kanalizasyon, hal, on beş metreden geniş yollar, bakım depoları dahil iller bankası kaynaklı yüzde 40’ı yine imarla ilgili konularda büyükşehirden mutlaka onay alınması gerekecek. Ayrıca Tarsus’un 129 köyü var. Bu köylerin tamamı mahalleye dönüşüyor. Beldelerin tamamı kapanıyor. Ama her şeye rağmen başlattığımız bazı hizmetleri sürdürmek zorundayız. Bir kısmını da mecburen yapmak zorundayız. Hayvan pazarına Tarsus’un ihtiyacı var. İhaleyi yapmışız şu anda inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 3 milyon TL kadar masraf yapacağız. Bu yasa uygulamaya geçince büyükşehire teslim edeceğiz. Yapmazsak büyükşehirin yapıp yapmayacağı belli değil.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: