Tarsus Demokratik Kent Meclisi'nden Clinton Tepkisi

Tarsus Demokratik Kent Meclisi, Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a tepki gösterdi.

Tarsus Demokratik Kent Meclisi, Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a tepki gösterdi.

Tarsus Yarenlik Alanında protesto eyleminde bulunan Demokratik Kent Meclisi üyeleri adına Burak Şefkat basın açıklaması yaptı.

Şefkat, Türkiye'nin ve özellikle Ortadoğu'nun yaşadığı sıkıntılara dikkati çekerek, yaşanan bu sıkıntıların baş sorumlusunun ABD olduğunu savundu.

Hükümete de çağrıda bulunan Şefkat, şunları söyledi:

"Hükümet, çatışma ve savaş politikalarından vazgeçmelidir. Türkiye'de ve bölgede barış, eşitlik ve özgürlük içerisinde kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz. Türkiye ve Ortadoğu son günlerde önemli gelişmelere sahne oluyor. Bir yandan Suriye'deki gelişmeler bütün bölgeyi sarsan ve bütün dengeleri alt üst eden bir hal alırken, diğer taraftan da ülkemiz topraklarında adı konmamış bir 'savaş' durumu genişleyerek devam ediyor. Hillary Clinton'ın böylesine bir zamanda Türkiye'ye gelmesi dikkat çekicidir."

Reklam
Reklam

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: