Tarsus Heyeti, Üniversite Için Cumhurbaşkanı Gül Ile Görüşecek

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü'yü...

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü'yü ziyaret etti.

Uzun, TBMM'nin 2013 mali yılı bütçe görüşmelerini karara bağladıklarını ve bütçenin Türkiye'ye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, Tarsus ve çevresine yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

25 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, Tarsus heyeti adına randevu aldıklarını belirten Milletvekili Uzun, ''Tarsus Kaymakamı, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği, Tarsus Girişimci İşadamları Derneği, Kent Konseyi Başkanları ile birlikte Tarsus heyeti olarak Ankara'ya giderek, Cumhurbaşkanımız Gül ile görüşme yapacağız. Bu görüşmede heyet olarak, Mersin'e yapılacak olan 2. Üniversite'nin Tarsus'ta kurulması talebinde bulunacağız.'' dedi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Tarsus'a gelişlerinde yoğun bir ilgi ve coşkuyla karşılandığını dile getiren Milletvekili Uzun, ''Tarsus, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Tarihi ve kültürel değerleri, bereketli toprakları, deniz, güneş, kış ve inanç turizmi ile çok önemli bir kent. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi, Gülek Karboğazı Kayak Merkezi Turizm Bölgesi, Çukurova Havaalanı ve Yenice Lojistik köyü ile önümüzdeki süreçte Türkiye'nin cazibe merkezi haline gelecek. Gerek sahip olduğu değerler ve gerekse nüfus yoğunluğu ile büyük bir kent olan Tarsus'a bir üniversite kazandırılması amacıyla, Tarsus heyeti olarak Ankara'ya giderek, Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'e, tüm Tarsus halkının selam ve saygılarını götüreceğiz. Bu arada Tarsus'umuza bir Üniversite kazandırılması konusundaki dosyamızı kendilerine sunacağız.'' şeklinde konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tarsus heyeti olarak birlik ve beraberlik içinde olduklarını, Tarsus halkının refah düzeyinin yükselmesi ve yaşam kalitelerinin artması için var güçleriyle mücadele ettiklerini ve bu konuda Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun'dan büyük destek ve ilgi gördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Görüşmede, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen de bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz