Tarsus Tarım Turizm Ve Tanıtım Fuarı

Mersin’in Tarsus ilçe Kaymakamlığı'nın himayesinde Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen "Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı"...

Mersin’in Tarsus ilçe Kaymakamlığı'nın himayesinde Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen "Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı" çeşitli etkinliklerle başladı. Çukurova’nın incisi Tarsus’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen üzüm festivalinin ilk gününde üzüm güzeli seçildi, yöreye özgü olan Çatalburun köpekleri güzellik yarışması yapıldı.

75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Özay, yaklaşık 1 saat sahnede kalarak, şarkılarını sevenleri için seslendirdi.

Konser öncesinde ise anavatanı Tarsus olan Çatalburun cinsi av köpekleri tanıtıldı. Sahipleri tarafından davetlilerin ve jüri üyelerinin önünden geçirilen köpekler, "En güzel Çatalburun köpeği" seçilebilmek için yarıştı.

Reklam
Reklam

31 yıldır Üzüm Festivali olarak düzenlenen, bu yıl adı ''Tarsus Tarım Turizm ve Tanıtım Fuarı'' olarak değiştirilip 3 güne yayılan etkinlikte 39 genç kız Üzüm Kraliçesi seçilebilmek için jürinin önünde ter döktü.

Jüri, üzüm kraliçesi ve köpeklerden dereceye girenlerin fuarın Son günü olan 5 Temmuz Perşembe günü açıklanacağını belirtti.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, sanatçı Tuğba ÖzaY'a çatalburun yavrusu hediye ederken, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer çiçek ve plaket verdi.

Festival boyunca Tarsus’u tanıtan tüm güzelliklerin festivalde görüleceğini ifade eden Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi şunları kaydetti:

"Tarsus’a ait olan, Tarsus’un değerli olan, Tarsus’u dünyada tanıtan her türlü tarımsal sahipliklerini tarımsal değerlerini bunun yanında çatal burun köpeğini dünyaca isim yapmış. Dünya’da Tarsus’u tanıtan güzellikleri hep beraber göreceğiz. Ümit ediyorum ki bu organizasyon Tarsus’un ve Tarsus’un güzelliklerinin tanıtılmasında önemli bir vesile olur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, "Bu etkinlikler içerisinde hem üzüm güzeli seçiliyor, hem çatalburun köpeklerin güzelleri seçiliyor. Bir çok sanatçı ve iş adamı işletmeler bu etkinliğe katkı koyuyor’’ dedi.

Tarsus’un marka köpeğinin yetiştiren ve eğiten kişilerin başında gelen Tarsus Avcılar Birliği Başkanı Tufan Dokucu ise, “Tarsus çatal burunlar bizim Tarsus avcılarının gururu durumundadır. Diğer köpeklerden farklı olarak burun kısımları alından başlayarak bir çukurluk. Burun uçlarını tam olarak ikiye ayırırlar. Bu ayırma çatal olarak ortaya çıkar. Çatal burunlar diğer köpeklerden farklı olarak koku alma duyuları diğer köpeklerden daha fazla gelişmiştir” dedi.

Etkinliklere, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz