Tarsus Üniversitesi Kurulması İçin Çalışmalar Sürüyor

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Üniversitesi için başlattıkları çalışmanın sürdüğünü belirterek, konuyla...

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Üniversitesi için başlattıkları çalışmanın sürdüğünü belirterek, konuyla ilgili hazırlanan raporu Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’a sunacaklarını bildirdi.

AK Parti Milletvekili Uzun, Mersin’in Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaret ederek, Tarsus Üniversitesi kurulması konusundaki son gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Kaymakam Güldibi ile birlikte Tarsus Üniversitesi ile ilgili hazırlanan raporun son şeklini Ekonomi Bakanı Çağlayan’a sunacaklarını ve Mersin’in tüm milletvekillerinin bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi. Tarsus Üniversitesi kurulması konusunda izlenecek olan yol haritasının Bakan Çağlayan ve Mersin milletvekillerinin katılacağı toplantıda görüşüleceğini, amaçlarının hedefe ulaşmak olduğunu ifade eden Uzun, “Tarsus Üniversitesi için başlattığımız çalışma ve hazırlıklar sistemli ve düzenli olarak sürdürülüyor. Ortak akıl ile hareket ederek, Tarsus’umuza üniversite kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Stratejik anlamda hiçbir hata yapmadan amacımıza ulaşmak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti iktidarı olarak başta Tarsus olmak üzere tüm Mersin bölgesine yapılmakta olan devlet yatırımlarının hızla devam ettiğini de kaydeden Uzun, “Biz başta bölgemizin ekonomi, eğitim, kültür, sağlık gibi tüm alanlarda daha çok gelişip, daha çok kalkınmasını, halkımızın refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükselmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Güldibi de Tarsus’un başta üniversite olmak üzere tüm hizmetleri hak ettiğini dile getirerek, “Sizlerin destekleriyle bölgemize güzel hizmetler yapılıyor. İnşallah Tarsus Üniversitesi de sizlerin öncülüğünde, hepimizin destekleriyle hayata geçirilecektir. Çünkü Tarsus’umuz gerçekten de üniversiteyi hak ediyor. Hepimizin ortak çabası, Tarsus Üniversitesi’nin bir an önce kurulup, hayata geçirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: