Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden 6 Ayda, 6 Milyon Tl Kredi

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde esnafa...

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde esnafa 6 milyon TL kredi dağıttıklarını söyledi.

Devletin kredi faiz oranlarını 1 yıllık yüzde 4,2 ve 3 yıllık yüzde 5 seviyelerine düşürmesi neticesinde kredi kullanımında artış yaşandığına dikkati çeken Başkan Aslan , “Kredi faiz oranlarının oldukça düşmesi, kredi ihtiyacı olan esnaflarımızın işine geldi. Şu anda açık olan kredilerimizden 2013 yılı Ocak-Haziran döneminde 6 milyon TL kredi kullanıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve personelle uyumlu bir şekilde çalışarak işlemleri hızlı şekilde gerçekleştirdiklerine dikkati çeken TAslan, “1300 üyemiz var. Biz burada bir ekibiz. Yönetim, denetim kurulu üyeleri ve personelimizle uyumlu bir çalışma sergiliyoruz. Devletimizin uygun imkanlarla sunduğu kredilerden esnaflarımızın faydalanabilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bizim, esnafımızdan isteğimiz, geri ödemede zorlanmayacakları kadar kredi kullansınlar. Bu şekilde hem kendileri borçlarını geri öderken zorlanmazlar, hem de yeni kredi çekmek isteyen esnafların da sorun yaşamamalarını sağlamış olurlar” diye konuştu.

Şu anda hiçbir bankanın sunmadığı kredi faiz oranlarını Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin sunduğuna dikkati çekenAslan, “Yasal şartları uyan esnaflarımıza en kısa süre içerisinde talep ettiği krediyi veriyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz