Tarsuslular 12.12.2012'de Kan Bağışı İçin Seferber Oldu

Mersin’in Tarsus ilçesinde vatandaşlar, 12.12.2012 tarihinde kan bağışında bulunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.Mersin ve Tarsus...

Mersin’in Tarsus ilçesinde vatandaşlar, 12.12.2012 tarihinde kan bağışında bulunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Mersin ve Tarsus Kızılay şubelerinin ‘Tarsus’un damarındaki kan ülkesi için akar’ sloganıyla gerçekleştirdikleri kan bağışı kampanyasının tarihinin de ilginç olması nedeniyle Tarsuslular akın etti. Atatürk Caddesi Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde çadırlar kuran Kızılay yetkilileri, kan vermek isteyen vatandaşları Tarsus Belediye Bandosu eşliğinde karşıladı. Önce kan bağışı için form dolduran Tarsuslular, daha sonra kan verdiler. Kan bağışı kampanyasına Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Garnizon Komutanı Yarbay Abdulkadir Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, oda ve dernek başkanları başta olmak üzere belediye çalışanları ve emniyet mensupları da katıldı.

Reklam
Reklam

Kan bağışının yeterli olmadığını, bu nedenle çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, Tarsus’ta 12.12.2012’de hedefi tam 12’den vuracaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, zaman zaman Tarsus’ta kan bağışı kampanyası yapıldığını, bugünün ise çok anlamlı olduğunu belirterek, böylesi kutsal bir görevi yerine getirenlere teşekkür etti.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Tarsus’ta bulunan Berdan Irmağı’nda suyun, Tarsuslularda kanın bitmeyeceğini söyleyerek, Tarsus’un ihtiyacı olan kanın bugün burada sağlanacağını vurguladı.

Kan bağışında bulunan protokol üyelerine ve sponsor firmalara teşekkür plaketi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: