Tarsus'ta "Aile Şirketinde Kurumsallaşma" Konferansı

Tarsus Ticaret Borsası tarafından "Aile Şirketinde Kurumsallaşma" Konferansı düzenlendi.

Tarsus Ticaret Borsası tarafından "Aile Şirketinde Kurumsallaşma" Konferansı düzenlendi.

Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, borsa salonunda düzenlenen konferansta ülkelerin ekonomik yaşam düzeylerinin yükselmesinde aile şirketlerinin lokomotif görevi gördüğünü söyledi.

Aile şirketlerinin kurumsallaşmayı sağlayamaması halinde ömürlerinin kısa olduğunu belirten Elbeyoğlu, "Kurumsallaşma aile şirketleri için büyük önem arz ediyor. Kurumsallaşma sayesinde sistemli bir yapıya kavuşan aile şirketleri yaşamlarını uzatıyor. Aile şirketinin kurulmasının amacı, aile içinde güçlü olunması, aile bağlarının korunmasıdır. Aile şirketlerinde aile değerleri, örf, adet ve gelenekler güçlüdür. Diğer şirketlere göre daha hızlı karar alabilirler. Ancak sağlıklı bir kurumsallaşma olmazsa büyük sıkıntılarla karşılaşabilirler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz