Tarsus’ta Barınak Gönüllüleri Fotoğraf Sergisi Açtı

Mersin’in Tarsus ilçesinde hayvan barınağı gönüllüleri tarafından ‘Bana Bir Yuva Ver, Hatta Bir İsim.. Senin...

Mersin’in Tarsus ilçesinde hayvan barınağı gönüllüleri tarafından ‘Bana Bir Yuva Ver, Hatta Bir İsim.. Senin Olayım’ isimli fotoğraf sergisi Tarsu AVM’de açıldı.

Tarsus Belediyesi ve Fotoğrafevi’nin katkılarıyla gerçekleşen ve barınakta yaşayan yardıma muhtaç hayvanların fotoğraflarından oluşan serginin açılışını Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi yaptı.

Açılışta konuşan Güldibi, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin ilçenin gelişimi için önemli olduğunu söyledi. Güldibi, "Öyle güzel bir kültürden geliyoruz ki, belki şu an çağdaş dediğimiz ülkelerin çok daha ötesinde, yüz yılar önce hayvan haklarıyla ilgili vakıflar kurulmuş. Bu gün bizler geldiğimiz noktada maalesef geçmişimiz ile yarışamayacak durumdayız. Canlı deyince insanı gören bir anlayış çok engelli bir bakış açısıdır. Bizler hayatı bir bütün olarak ele almak zorundayız ve bütün canlıları en az bizim kadar hayatın önemli bir parçası olarak ele alarak sahip çıkmaz zorundayız. " şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İlk gün toplanan yardımların aynı gün barınağa ulaştırıldığını bildiren barınak gönüllüsü Serap Kerimoğlu ise, bir hafta süreyle toplanmaya devam edilecek olan mama, süt ve kulübe yardımlarıyla barınağın daha da sağlıklı hale geleceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından, “Yetenek Sizsiniz” programının eski yarışmacılarından Rasim Tekin ve köpeği Mars’ın açılışa katılanlara bir gösteri sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: