Tarsus'ta Cumhuriyet Parkı Açıldı

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yıldönümünde etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nde...

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yıldönümünde etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptırılan ve Cumhuriyet ve Tekke mahallelerinin sınırları içerisinde bulunan Cumhuriyet Parkı mahalle halkının yoğun katılımıyla hizmete açıldı. Park içerisinde bulunan Cumhuriyet ve Tekke Mahallesi Muhtarlık binaları da törenle hizmete girdi.

Davul zurna eşliğinde mahalle girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mahalle sakinleriyle tek tek tokalaşıp hal hatır sordu.

Reklam
Reklam

Çocukların sevgi gösterisinde bulunulduğu Başkan Kocamaz, çocukları öpüp, sohbet etti.

Açılış konuşmasını yapan Tekke Mahallesi Muhtarı Recai Dilbaz ile Cumhuriyet mahallesi Muhtarı İsmail hakkı Alkaş mahallelerine yapılan hizmet için belediye başkanına teşekkür ettiler.

Bugünün mutlu bir gün olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyetimizin 89. yılını coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kocamaz, “Bundan 89 yıl önce yüce önder Atatürk’ün önderliğinde bu vatanın evlatları bu kutsal topraklara yabancı devletlerin çizmesinin basmasına tahammül göstermediler kanları, canları pahasına büyük bir mücadele verdiler ve bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu toprakları bizlere kanlarıyla, canlarıyla emanet ettiler. Bizim işimiz aslında onlardan çok daha kolay. Biz Aziz Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde ve 10. Yıl Nutku’nda belirttiği gibi bu vatana sahip çıkma mecburiyetindeyiz” dedi.

Tarsus’ta birlik ve huzur sağladığını vurgulayan başkan Kocamaz, “Ben bu günü gerçekten kentimiz açısından da çok önemli buluyorum. Çünkü Tarsus bölgenin huzur ve güven kenti olarak tüm bölgede adını duyurmuş, insanları gece gündüz demeden kentin bütün mahallelerine, bütün sokaklarına güvenle girip çıkabilmektedir. Allah bu huzurumuzu bozdurmasın. Ve özellikle gençlerimiz çocuklarımıza diyorum ki; yapmak kolay yapmak bizim işimiz ama onu korumak, kollamak, sahiplenmek sizin işiniz. Sizler bunlara sahip çıkacaksınız kendi malınız gibi kırmadan, bozmadan kıymetini bilerek kullanacaksınız. Bizde bunlara tamir masrafı etmeden Allah’ın izniyle yenilerini yapıp hizmetinize sunacağız. Ben özellikle bu mekanlarda çok güzel dostlukların gelişeceğini, insanlarımızın bir araya geleceğini, tanışacağını, kaynaşacağını, birbirine sahip çıkacağını, dayanışma içerisine gireceğini şimdiden görüyorum. Çünkü daha önce hizmete sunduğumuz bu tür sosyal mekanlarda bunları hep gördük. Bundan sonrada inşallah aynı amaçlarla bir araya gelinir ve hep birlikte Tarsus’un birliğine, dirliğine katkı sağlanmış olur. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Parkı, Tekke ve Cumhuriyet mahalle muhtarlık binaları yapılan dua ve kesilen kurbanların ardından açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: