Tarsus'ta Emniyet Kemeri Simülasyon Aracıyla Eğitim

MERSİN (AA) – Tarsus Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, emniyet kemeri simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemini anlattı.

MERSİN – Tarsus Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, emniyet kemeri simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemini anlattı. Büro Amiri Davut Dönmez, Yarenlik Alanı girişinde emniyet kemerinin önemini vurgulamak amacıyla hazırlanan simülasyon aracının pazar gününe kadar vatandaşlara hizmet vereceğinisöyledi. Araç sayesinde 10 kilometre hızla bile giderken meydana gelecek kazada yaşanabilecek durumların anlatıldığını belirten Dönmez, şöyle konuştu: "Simülasyon aracına aracına binen vatandaşlarımız emniyet kemerinin 10 kilometre hızda kendilerini ne kadar koruyabildiğini görüyorlar. En büyük özelliği ise bu araca kemersiz binip deneyen insanlar daha sonra trafikte muhakkak kemerlerini takıyor. Tarsus’ta ilk kez gerçekleştirdiğimiz simülasyon aracıyla hayata nasıl bağlanıldığını herkesin görmesini istiyoruz." Tarsus Şoförler Odası Başkanı Duran Şen ise sürücülerin ve yolcuların mutlaka emniyet kemeri takması gerektiğini söyledi. Dönmez ve Şen daha sonra simülasyon aracına binerek, aracı tanıttılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: