Tarsus'ta Engelliler Parmak İzinden Tespit Edilecek

Mersin'in Tarsus ilçesinde, engellilerin kayboldukları zaman kimlik tespiti sorununu ortadan tamamıyla kaldıracak parmak izi tespiti...

Mersin'in Tarsus ilçesinde, engellilerin kayboldukları zaman kimlik tespiti sorununu ortadan tamamıyla kaldıracak parmak izi tespiti çalışması sürüyor.

Ülke genelinde yürütülen kendini ifade edemeyen engelli vatandaşların kaybolduğu zaman kimlik tespitinin kısa zamanda yapılmasını sağlayacak parmak izi tespiti uygulaması kapsamında Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü, rehabilitasyon okulları ile engellilerin aileleriyle birlikte ortak çalışma başlattı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Kimlik Tespiti Bürosu'na getirilen engellilerin ilk olarak fotoğraf çekimi yapıldı. Daha sonra polisler tarafından parmak izleri alındı.

Reklam
Reklam

Engellilerin kaybolma ihtimallerine karşı parmak izleri sayesinde kimliklerine daha çabuk ulaşacaklarını belirten Tarsus Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ahmet Şahin, daha seri hizmet verebileceklerini söyledi.

Kaybolmaya meyilli zihinsel engelli vatandaşları daha çabuk ve kolay bulmak için yeni bir uygulama başlattıklarını anlatan

Şahin, şöyle konuştu: "Bunlar kaybolduğu zaman daha kolay bulunabilmeleri için ilçe emniyet müdürlüğümüze getirip parmak izi alıyoruz"

Emniyetteki işlemlerin ardından engellilere meyve suyu ve pasta ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: