Tarsus’ta Kadın Kuaförleri Denetlendi

MERSİN (AA) - Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kentte bulunan kadın kuaförlerinde denetim yaptı.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kentte bulunan kadın kuaförlerinde denetim yaptı. Belediyeden yapılan yazılı açıklmaya göre, denetimlerde iş yeri açma ruhsatı, çalışanların sağlık karnesi, iş önlüğü, yangın söndürme tüpü, sterlizatör aleti ve kullanılan boya malzemelerinin TSE normlarına uygun olup olmadıkları kontrol edildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Şevket Can, gerekli temizlik ve hijyen kurallarına uymayan işyerlerine yasal mevzuatlar çerçevesinde işlem yapılacağını belirterek, şöyle devam etti: "Tarsus Belediyesi olarak halkın sağlığını tehdit eden her türlü şeye karşıyız. Diğer iş yerlerinde olduğu gibi kuaförleri de halkın sağlığı adına denetliyoruz. Denetlemede eksik görülen hususlar hakkında ilk olarak uyarı, daha sonra cezai işlem uygulanacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: