Tarsus’ta Kutlu Doğum Yürüyüşü

Mersin’in Tarsus ilçesinde tüm yurtta kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın son gününde ‘Gülde Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi.Ulu...

Mersin’in Tarsus ilçesinde tüm yurtta kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın son gününde ‘Gülde Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi.

Ulu Camii önünde başlayan yürüyüş önde Türk Bayrağı eşliğinde Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Kentteki sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı yürüyüşte ‘Hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz” sloganı ön plana çıktı. Cumhuriyet alanındaki program Evrensel Hafızlar Derneği Mersin İl Başkanı Bülent Acun’ın Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, yürüyüşe destek verenlere teşekkür etti. Akbaba, “Bir kutlu doğum haftası esintisi esiyor. Bu esinti, son günü böyle bir yürüyüşle sonlandırılıyor. Bu yürüyüşe destek veren katkıda bulunan herkesin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum. Gönlü Peygamber sevgisiyle dolu olan alimlere rahmet olan efendimizin ahlakıyla, onun ölçüleriyle prensipleriyle hepimiz sevmek, sevdirmek göreviyle görevliyiz. Onun prensibini müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız buyuruyor. Ama bu yürüyüş insanımızın birbirini daha iyi tanımasına kardeşliğine, şefkat, merhamet peygamberini o güzel ahlakına sahip olmamız konusunda kendimiz içinde attığımız bir adım olur. Allah bu anlayış içerisinde programımızı kabul eylesin. Allaha emanet olun" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Hilmi Tuzcu ise yaptığı konuşmada, bugün Gül’de birliği göstermek adına burada toplandıklarını söyledi.

Tuzcu, “7’den 77’ye farklı metotlarla İslam’ı anlatan ve İslam’ı yaşama noktasında gayret gösteren ve ancak herkesin ortak noktası olan Gül’de birliği sağlamak ve göstermek üzere ilk toplantımızı yapmış bulunuyoruz. Belki Tarsus’ta değil Türkiye’de ilk olacak etkinliklerinden birisidir. Tarsus’ta hakikaten kardeşlerimizle bir aradayız. Bundan sonra burada bulunmayan kardeşlerimizle de bir araya gelerek tek ses olacağız. Hakkın, halkın sesini duyurmak üzere Peygamberin sevdasını bütün Tarsus’a yaymak üzere bu birlikteliğimiz devam edecektir inşallah.

Niçin yürüdük? Neden yürüyorsunuz, bu adet yoktu. Yol aramaktır, yol destandır. Gurbettir, yol kavuşmaktır. Yol yükseliştir, vuslattır. Birlikte vuslata kavuşmak için yürüdük. Peygamber sevgisini ifade etmek için yürüdük. Bu seneki kutlu doğumun teması onurdur. Onurun karşıtı izzettir. İzzet Allah’ındır, İzzet Resulullah’ındır. İzzet müminlerindir, İzzet İslam’ındır. Müminler bir araya gelirse İzzet olur. Yoksa zillet olur. Şu anda Suriye’de Irak’ta, Afganistan’da, Eritre’de ve benzeri yerlerde Müslümanların izzetleri ayaklar altına alınmıştır. Bugün Kudüs’te müminlerin izzeti şerefi, ayaklar altına alınmıştır. Bugün, Ayasofya müze yapılarak Fatih’in izzeti ayaklar altına alınmıştır. Yeniden Ayasofya’nın izzetine kavuşması, Camiye çevrilmesi için Kudüs’ün Hz. Ömer’in teslim ettiği şekilde müminlerin eline geçmesi için yeniden onurlu direniş, birlik ve dirlik olmak için bundan sonraki etkinliklerimizde bizi temel noktalarımızda birleştiren, birlikte hareket ederek bu şehrin sokaklarının gül kokmasını sağlayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Program İmam Hatipli öğrencilerin ilahilerin okunması ve Vaizi Mikail Tayşan’ın ettiği dua ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: