Tarsus’ta Meslek Eğitim Kursları

MERSİN (AA) - Tarsus ilçesinde, ''İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi'' kapsamında 4 adet meslek kursu açıldığı bildirildi.

Tarsus ilçesinde, "İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında 4 adet meslek kursu açıldığı bildirildi. İŞKUR Tarsus Şube Başkanı Ali Çekerbiçer, yaptığı açıklamada, Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılacak kursların amacının vasıfsız kişileri meslek sahibi yapmak olduğunu belirtti. Çekerbiçer, açılacak olan doğalgaz tesisatçılığı ile engelli bakım elemanı kursunun 5 ay, satış danışmanı elemanlığı ile garson yardımcılığı kurslarının ise 3 ay süreceğini ve kursta teorik ve uygulamalı eğitim verileceğini bildirdi. Toplam 80 kursiyerin katılacağı kursta kursiyerlere günlük 20 lira ücret ödeyeceklerini ifade eden Çekerbiçer, kursiyerlerin kurs süresince iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı sigortalı olacaklarını, kurs sonunda da başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceklerini kaydetti. Çekerbiçer, 18-40 yaş arasına olup da işsiz olanların 20 Kasım tarihine kadar İŞKUR'a başvurmaları gerektiği belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: