Tarsus'ta "milletin Efendisi Köylü Pazarı" Yapılıyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Anıt Mahallesi Emine Boro Sitesi yanında ‘Milletin Efendisi Köylü Pazarı’ yaptırıyor.Tarsus Ziraat...

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Anıt Mahallesi Emine Boro Sitesi yanında ‘Milletin Efendisi Köylü Pazarı’ yaptırıyor.

Tarsus Ziraat Odası toplantı salonunda ‘Milletin Efendisi Köylü Pazarı’ hakkında köy muhtarlarına bilgi veren Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, daha sonra Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve köy muhtarlarıyla pazar yerini inceledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, yıllardır özlemini çektikleri Pazar projesinin hayat geçmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ergezer, “Yıllardır özlemini çektiğimiz Köylü Pazarı projesinin Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilmesinin sevincini yaşıyoruz. Bu pazara ve bu davaya hepimizin mutlaka sahip çıkması lazım. 34 dükkanda köylerimizin adını görmek hepimizi son derece mutlu edecek. Bu Köylü Pazarı’nı kurmayı gerçekleştirirsek ve ürünlerimizi pazarlayabilirsek ileride daha büyük köylü pazarları kurmanın da önü açılır diye düşünüyorum. Çok güzel bir muhitte açılacak olan bu pazarın köylü vatandaşlarımızın ürünlerine hasret kalan organik ürünlere hasret kalan vatandaşlarımıza da çok büyük faydası olacaktır. Bize bu imkanı sağlayan Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Köylü vatandaşların ürünlerini pazarda en iyi şekilde değerlendireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bundan sonra işlerin köy muhtarlarına ve köylülere düştüğünü söyledi.

Gelenekleri yaşatmak için gayret ettiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Yıllardır Ali Ergezer beyle bu Köylü Pazarı işini konuşuruz. ‘Siz kurun biz başlatacağız, yaşatacağız’ der. Vatandaşında böyle bir arzusu vardı ama böyle bir mekan olmadığı için küçük alanlarda ve evlerinin avlularında ürünlerini yetiştiren vatandaşlar bunları değerlendiremiyordu. Öyle bir hale geldik ki, birçok değerimizi duyarsızlığımız yüzünden kaybettik. Evlerde köy ekmeği yapmaz olduk, kümeste tavuk besleyip köy yumurtası yemez olduk bahçemizde tere, maydanoz vs. yetiştirmez olduk. Biz hem eski geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatalım hem de ürettiğimiz organik ürünlerimizi direk vatandaşa ulaştıralım düşüncesiyle böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Burası Tarsus’ta bir ilk, Türkiye’de ki ilklerden de birisi. Bu Köylü Pazarı hayata geçerse üretilen zeytin, peynir ve buna benzer ürünler bir yerde satılır. Bu bir arz talep meselesi eğer yeni yerler istenirse bizde yeni yerler yaparız, ilave ederiz. Bizim sizden tek isteğimiz bu işe sahip çıkmanız. Bu iş sizlerin varlığının daha fazla hissedilmesine sebebiyet verecektir” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

‘Milletin Efendisi Köylü Pazarı’nı gezen köy muhtarları ise böyle güzel bir Pazar yeri beklemediklerini, artık ürünlerini pazarlayabileceklerini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

‘Milletin Efendisi Köylü Pazarı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında açılışı yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: