Tarsus’ta Süt Üreticileri Birliği Üyeleri "Kırsal Kalkınma"konusunda Bilgilendirildi

MERSİN (AA) - Tarsus Ticaret Borsası ve Süt Üreticileri Birliği “Kırsal Kalkınma” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

MERSİN Mersin İl Koordinatörlüğünde görevli uzman Ahmet Çağrıcı, Ticaret Borsası salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kurumun 25 Şubat 2008 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen, Avrupa Birliği katılım öncesi yardım fonlarıyla desteklenen Tarım ve Kırsal Kalkınma programını uyguladığını söyledi. Kanundan sonra 20 ilde kurulan il koordinatörlüğüne ilaveten, aralarında Mersin’in de bulunduğu 22 ilde daha koordinatörlük kurulduğunu belirten Çağrıcı, tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve AB standartlarına ulaştırılmasına yönelik tedbirler kapsamında, süt ve et üreten tarımsal işletmelerin desteklenmesine yönelik olarak hayata geçirilmekte olan kırsal kalkınma kapsamında, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının destekleneceğini kaydetti. Çağrıcı, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbirleri kapsamında, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin ekonomik gelişimi, kırsal turizmin gelişimi ve kültür balıkçılığının da gelişiminin desteklenmesinin sağlanacağını dile getirerek projeden yararlanmak isteyenlerin Mersin İl Koordinatörlüğüne başvuruda bulunmalarını istedi. Toplantıya Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Şimşek ve birlik üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: