Tarsus’ta Tayini Çıkan Hakim Ve Savcılara Veda Yemeği

Mersin’in Tarsus ilçesinde tayinleri çıkan hakim ve savcılar için veda yemeği düzenlendi.Tarsus'ta bir restoranda düzenlenen...

Mersin’in Tarsus ilçesinde tayinleri çıkan hakim ve savcılar için veda yemeği düzenlendi.

Tarsus'ta bir restoranda düzenlenen veda yemeğinde Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel ve Baro Temsilcisi Avukat Ozan Varal, tayini çıkan hakim ve savcılara plaket verdi.

Ayrılıkların devamlı üzüntü verdiğini belirten Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, tayinlerin çıkan hakim ve savcıların gittikleri yerlerde başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Güldibi, "Her atama dönemini yaprak dökümüne benzetirim. Bu elbette üzücüdür. Fakat atamaları gerçekleşen hakim ve savcı arkadaşlarımın çok daha iyi yerlere gelip, terfi etmeleri bizleri teselli ediyor. Atamaları yapılan tüm arkadaşlarımıza bundan sonraki görev yerlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, güne gün katarak, çalışmaları sırasında hukuk ve adalet duygusunu en adil bir biçimde dağıtan ve atamaları gerçekleştirilen hakim ve savcıların bundan böylede daha başarılı olacaklarından emin olduğunu söyledi.

Tarsus'un bir yol durağı olduğunu Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ataması yapılan hakim ve savcıların bu arada edindikleri bilgiler ışığında gittikleri yerde adalete hizmetlerinin devam edeceğini söyledi. Kocamaz, “Tarsus'ta en iyi adalet hizmetini verdikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Burası onlar için bir yol durağı oldu. Edindikleri bilgiler ışığında çok daha sağlam yollarına devam edeceklerdir. Tarsus'u ikinci vatanları olarak değerlendirmelerini istiyorum. Tarsus'un onlara gönül kapıları daima açık olacaktır" diye konuştu.

Baro Tarsus Temsilcisi Av. Ozan Varal ise "Yıllar su gibi akıp gidiyor. Dönüp arkama baktığımda, sizlerle beraber olduğumuz günlerden hep güzel şeyler hatırlıyoruz. Tayini çıkan hakim savcılarımız için Adliyemiz için fiziki yapısı iş yoğunluğu açısından, evet zor günlerdi. Ancak özverili ve mesleğini severek çalışmanın neticesinde görevlerini layıkı ile yapmış olmanın huzurunu yaşamalarını diliyorum. Umuyorum ki, bu veda yemeği, yeni bir hayatın kapısını aralıyor. Bu yüzden gözlerinizde yeni umut ışıklarının var olmasını diliyoruz. Biliyoruz ki, bir gün bir başka yerlerde mutlaka buluşacağız. Tayini çıkan bütün hakim savcılarımıza başarılı çalışmaları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmalardan sonra 2012 Yaz yargı kararnamesi ile atamaları yapılan hakim ve savcılara başarı plaketleri verildi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise hakim ve savcıları unutmayarak, onlara çeşitli hediyeler sunarak, teşekkür etti.

2012 Yaz yargı kararnamesi sonrasında Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına hakim Gülsevim Akşin Temizel atanarak, bir ilke sahne oldu.

Tarsus Adliyesinde son iki yıldır hakim olarak görev yapan Gülsevim Akşin Temizel başarı plaketini, ataması İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına yapılan hakim Salih Kaya tarafından aldı.

Tarsus Adliyesinde görev yapan diğer hakim ve savcıların yanısıra farklı bölümlerde hizmet veren personeller ve bazı avukatlar hep birlikte halaylar çektiler. Tarsus Adliyesinde görev yapan ve 2012 Yaz yargı kararnamesi ile atamaları yapılan hakim ve savcıların isimleri şöyle:

Salih Kaya Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı -İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Suat Alaca Tarsus Hakimi-Kayseri Hâkimliğine, Abdullah Börklüce Tarsus Hakimi -Kayseri Hakimliğine, Atilla Fahri Tüfekçi Tarsus Cumhuriyet Savcısı -Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığına, Cengiz AtaşTarsus Hâkimi -Kahramanmaraş Hakimliğine, Ekrem Çetin Haktanır Tarsus Cumhuriyet Savcısı -Van Cumhuriyet Savcılığına, Emine Koçak Tarsus Cumhuriyet Savcısı -Hazro Cumhuriyet Savcılığına, Gülsemin Akçin Temizel Tarsus Hakimi -Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Halil Bektaş Tarsus Cumhuriyet Savcısı -Bursa Cumhuriyet Savcılığına, Mustafa Dede Tarsus Cumhuriyet Savcısı -Bursa Cumhuriyet Savcılığına, Rahmi Kurt Tarsus Hâkimi -Diyarbakır Hakimliği, Semih Öztürk Tarsus Cumhuriyet Savcısı -Şırnak Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz