Tarsus'ta "Üzüm Hasadı Şenliği"

200 bin dekar alanda üzüm üretimi yapılan Tarsus'ta, "Üzüm Hasadı Şenliği" yapıldı.

200 bin dekar alanda üzüm üretimi yapılan Tarsus'ta, "Üzüm Hasadı Şenliği" yapıldı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürlüğü tarafından Dedeler Köyündeki şenlikte yaptığı konuşmada, Tarsus'ta dünyanın her köşesine gönderilen üzümün üretiminin yapıldığını söyledi.

Türk çiftçisinin tarımda dünyayı besleyecek güçte olduğunu, artık günümüzde en uzak yerlere dahi ihracat yapabilecek düzeye gelindiğini belirten Güldibi, "Tarsus üzümü, herkesin sofrasında ağız tadıyla tüketebileceği bir ürün. Hele Tarsus beyazı üzümünün dünyada eşi benzeri yok. Tohumu tarlaya atmaktan itibaren en iyi tekniklerle üretim yapmaktayız. Ülke olarak dünyada rekabet eden tüm ürünleri yetiştiriyoruz. Bizim değerli çiftçilerimiz var güçleriyle üretim yapıyorlar. Bizlerde onların hizmetkarları olarak onların hizmetindeyiz" dedi.

Reklam
Reklam

El birliğiyle tüm ürünlerin ihracatta en iyi seviyeye gelebilmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Güldibi, "Bizim çiftçilerimiz birbirlerinin rakibi değildir. Bizim çiftçilerimizin rakipleri dünya çiftçileridir. Bizim topraklar dünyanın en verimli topraklarıdır. Bol ve bereketli bir hasat diliyorum" diye konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da, çiftçilerin bin bir emek ve zahmetle ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarında hak ettiği konuma ulaşması için AK Parti iktidarı olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, bu sayede ihracat rakamlarının da daha iyiye gittiğini kaydetti.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise, tarımda kaliteli üretim yapmak kadar, pazarlama ve desteklemenin de önemli olduğunu, ihracata yönelik üretime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlik kapsamında Tarsus Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün eğitim programlarını başarıyla bitiren 61 çiftçiye sertifikaları verilirken, bağcıların bölgedeki üzümlerini satın alan firma ve şahısların sembolik çekleri de üreticilere verildi.

Reklam
Reklam

Etkinlikte, bazı sanatçılarda konser verdi.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz