Tarsus'taki Donuktaş Kalıntısınıngeleceği Toplantıda Ele Alındı

Tarsus'ta bulunan Donuktaş Tapınağı kalıntılarının geleceği Kent Meclisi toplantısında ele alındı.

Tarsus'ta bulunan Donuktaş Tapınağı kalıntılarının geleceği Kent Meclisi toplantısında ele alındı.

Güner Baykal toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Donuktaş'ta çalışmalar yürüten Alman bilim adamı Prof. Winfried Held fikirlerini sundu.

Dünyanın en büyük antik tapınakları arasında yer alan ve surları hala sağlam bir şekilde ayakta duran Donuktaş'ın iyi bir şekilde değerlendirilmesi durumunda, turizme büyük katkısı olacağına inandığını söyleyen Prof. Held, şunları kaydetti:

"Yaptığımız araştırmada, bugüne kadar yarım kalmış yada tamamlanmamış olarak nitelendirilen tapınağın, tamamlandığını ortaya çıkardık. Çünkü, tapınağın çatısını oluşturan bazı parçalar bulduk. Tapınağın surları hala sağlam bir şekilde duruyor. Burası dünyanın en büyük antik tapınağı. İyi bir şekilde değerlendirilebilir. Akustiği iyi. Mesela tiyatro gösterimi veya sinema olarak kullanılabilir."

Reklam
Reklam

Held, Donuktaş Tapınağı içerisinde bulunan önemli iki sütun başlığının kayıp olduğunu savunarak, yakın tarihte kadar tapınak içinde bulunan bazı parçaların, bugün ortada olmadığını ifade etti.

Toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilci başkan ve yöneticileri katıldı.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: