Tarsus'taki Okulda Darp Iddiası

Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen hafta bir ilköğretim okulunda çıkan tartışmada okul müdürü, müdür yardımcısı ve iki öğretmenin darbedilmesinin ardından eğitim

Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen hafta bir ilköğretim okulunda çıkan tartışmada okul müdürü, müdür yardımcısı ve iki öğretmenin darbedilmesinin ardından eğitim sendikaları saldırıyı protesto etti.

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen ile Eğitim İş Tarsus şubeleri, Yarenlik Alanı'nda toplanarak, okulda görev yapan öğretmenlere yönelik saldırıyı kınadı.

Sendikalar adına konuşan Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, son zamanlarda öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının arttığını belirterek, "Ülkemizin bir çok eğitim kurumunda yaşanan saldırılar bu kez Tarsus'ta karşımıza çıkmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Öğretmenlerin öğrenci yakınlarının saldırısına uğradığını belirten Ellibin, "Eğitim sendikaları olarak emekçilere yönelen bu şiddeti kınıyor ve bu şiddetin son bulması için acilen gerekli adımların atılmasını istiyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Tarsus'taki bir ilköğretim okulunda, nöbetçi öğretmenin bir öğrencinin uygunsuz davranışta bulunduğunu okul idaresine bildirmesinin ardından okul müdürü öğrenci yakınlarını okula çağırmış, çıkan tartışmada öğretmenler darbedilmişti. Olayla ilgili bir öğrenci yakını gözaltına alınmış, olaya karışan 2 kişinin de arandığı bildirilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: