Tartan’dan Ekonomik Yerel Yönetim Modeli

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 500 binlik nüfusuna rağmen gün içerisinde 1 milyon 500...

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 500 binlik nüfusuna rağmen gün içerisinde 1 milyon 500 binlik nüfusu taşıyan Konak’ta ekonomik yerel yönetim modeliyle kentin geleceğine yatırım yapıyor

Yerel yönetimlerde yeni bir modeli ortaya koyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ‘ekonomik yerel yönetim’i anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana, İzmirlilerin ve kentin önünü açacak, turizm potansiyelini ve ekonomik gelişimini arttıracak işlere imza attıklarını söyleyen Başkan Tartan, uluslararası organizasyonların İzmir’e taşınmasının da önemine değindi. Siyaset bilimi doçentliğinin yanı sıra çalışma ekonomisi alanında eğitim gören Başkan Tartan, yerel yönetimlerin kentin ve kentlinin önünü açması gerektiğini söyledi ve şöyle konuştu: “Ekonomik istikrar sağlanmayınca toplumda huzur, mutluluk sağlanamaz. Bunun için de yerel yönetimlerin bu alanda geleceğe yönelik çalışmalar gerçekleştirmesi gerekir. Bunu yaparken de devlet, millet, yerel yönetim işbirliğini oturtmak gerekiyor. Konak Belediyesi olarak bütün yatırımların önünü açmaya çalışıyoruz. Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaptık ve eski Tekel tütün deposunu Türkiye’nin en önemli mobese merkezlerinden birine dönüştürüyoruz. Yine İş Bankası’nın Konak’ta başlattığı yatırım, yeni bir iş ve yaşam merkezi oluşturacak. Kurumlarla işbirliği yaparak, halkımızla el ele vererek modern ve güvenli bir yaşamın altyapısını hazırlıyoruz.”

Reklam
Reklam

“ŞİKAYET ETMİYORUZ, HİZMETE DEVAM EDİYORUZ”

Dokuz uluslararası organizasyonu İzmir’e getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu sayının artması gerektiğini dile getirdi. 2014 Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın kente 30 milyon Euro’luk bir katkı sağlayacağına değinen Başkan Tartan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ekonomik yerel yönetim anlayışını yerleştirmeye çalışıyorum. Dokuz uluslar arası organizasyonu İzmir’e getirdim. Bu 10 olsun, 15 olsun, daha çok olsun. İzmir’de otel ve hastane sayısında çok ciddi artış olduysa eğer, ekonomik yerel yönetimi gerçekleştirmişiz demektir. Kentin ekonomik döngüsü 4-5 katına çıkardık. 2014 için otel rezervasyonları şimdiden başladığını duyuyorum. Bütün bunlar sevindirici gelişmeler. Buradan insanların mutlu ayrılması önemli çünkü bu turizm potansiyelinin artması anlamına geliyor. Dünya kadın platformu bu yıl Viyana’da toplanıyor. Bu organizasyonu İzmir’e getirmek için uğraşıyoruz. Tüm bunları yaparken zaman zaman eleştiriler oluyor, soruşturmalar geçiriyoruz, haksızlıklar yapılabiliyor, yalanlar söyleniyor ama biz bunlardan şikayet etmiyoruz. Hizmete devam ediyoruz. Şikayet eden, eleştiriden rahatsız olan bir yönetici değilim. Şikayet eden bir insanın yerel yöneticilikte işi olmamalı.”

Reklam
Reklam

İZMİR’DEN TÜRKİYE’YE BİRLİKTELİK MESAJI

Demokratik yerel yönetim söyleminin yeni bir fikir değil bir zorunluluk olduğunu anlatan Başkan Tartan, son günlerde şiddetini artıran terör olaylarına da değinerek şunları söyledi: “Demokratik yerel yönetim söylemini soruyorlar bazen. Bir yerel yönetim zaten demokratik olmak zorunda. Biz insanlara yeni bir şeyler sunmak istiyoruz. İzmir’in, İzmirlilerin önünü açmak önemli. Özellikle gençlerin ve kadınların daha çok cesaretlendirilmesi gerekiyor. Gençlere ve kadınlara yapılan yatırım bir sessiz devrimdir. Çünkü geleceğin altyapısını hazırlar. Yönetici olarak kente katmaya çalıştığım en önemli değer toplumsal uzlaşı ve dayanışma. Yerel yönetimlerde sağlayacağımız kültürel uzlaşma, toplumsal dayanışma çok önemli. Burada başlayan dayanışma, doğuda kendisini yalnız hisseden insanımıza ‘birlikteyiz’ mesajını verecektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: