Taş Konakta Açtığı Sergiyle Yörük Kültürünü Turistlere Tanıtıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde köy köy dolaşarak topladığı eşyaları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açan Ali...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde köy köy dolaşarak topladığı eşyaları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açan Ali Nail Arseven, Toroslar'daki 140 yıllık Yörük kültürünü tanıtıyor.

Manavgat'a bağlı Taşağıl beldesinde yaşayan Ali Nail Arseven, Yörüklerin kullandığı eşyaları beldede kiraladığı 90 yıllık tarihi taş konakta görücüye çıkardı. Ali Nail Arseven, Taşağıl'da agro ve kırsal alan turizmini yaygınlaştırmak için 2 taş ev daha kiralayarak Yörük kültürünü yerli ve yabancı turistlere tanıtacaklarını söyledi. Sergilediği otantik eşyalar içinde en eski eserin tarım aletleri olduğunu belirten Arseven, en eski giysinin ise 110 yıl içinde hiç bozulmayan bir Yörük göyneği (elbise) olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki günlerde Yörük kültürünü turistlere tanıtmak için aslına uygun düğünler yapacaklarını belirten Arseven, amaçlarının gelecek kuşaklara kendi kültürlerinin hiç bir yozlaşmaya uğramadan aktarmak olduğunu söyledi.

Arseven, "Yörük evinde 100 eşya bulunuyor. Kendim de bir Yörüğüm. Kültürümüzü yerli ve yabancı turistlere tanıtmak için 16 yıl içinde 100 değerli eşya topladım. Taş evdeki eşyaları görmek için sezonda kültür turu kapsamında 50 turist geliyor." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz