Taş Ormanlarda Uluslararası Oryantiring Yarışması Başlayacak

Türkiye Oryantiring Federasyonu faaliyet programında yer alan Kapadokya Uluslararası Oryantiring Yarışması kapsamında düzenlenecek Türkiye 3....

Türkiye Oryantiring Federasyonu faaliyet programında yer alan Kapadokya Uluslararası Oryantiring Yarışması kapsamında düzenlenecek Türkiye 3. Kademe Oryantiring Yarışları, 22-24 Mart 2013 tarihleri arasında Kapadokya’da bulunan Taş Ormanlarda gerçekleştirilecek.

Kapadokya Uluslararası Oryantiring Yarışması öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde basıntoplantısı düzenlendi. Toplantıya; Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, merkeze bağlı Göreme Belde Belediye Başkanı Nuri Cingil, Gülşehir İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Belde Belediye Başkanı Levent Ak katıldı.

Reklam
Reklam

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, bu yıl 3.'sü yapılacak olan Ulusulararası Kapadokya Kupası ve 3. Kademe Oryantiring Yarışmalarına Danimarka, İngiltere, Norveç, Rusya ve Çek Cumhuriyetinden 60 yabancı sporcu ile Türkiye’den bin 120 sporcunun katılacağı yarışmalara toplamda bin 200 sporcunun katılmasını beklediklerini söyledi.

Oryantiring sporunun doğadaki satranç oyunu diye tanımlanabilecek nitelikte ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir spor olduğunu kaydeden Çolakoğlu, 2006 yılında kurulan genç bir federasyon olmalarına karşın 6 bin sporcu sayısına ulaştıklarını belirtti.
Oryantiring’in İskandinav ülkeleri olan İsveç, Norveç, Finlandiya’da büyük ilgi gördüğünü kaydeden Çolakoğlu, olimpik bir branş olmak içinde çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: