"Taş üstüne taş koyanı alkışlarız"

KARABÜK (İHA) - Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AK Parti Karabük İl Teşkilatı'nın İl Divan Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Karabük Valisi Can Direkçi'yi ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Erer'i de makamında ziyaret eden ve yapılan çalışmalar hakkında brifing alan Bakan Osman Pepe, daha sonra Yenişehir Sineması'nda yapılan İl Divan Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Pepe, 4 yılda 36 milyar dolar olan ihracatı 85 milyar doların üzerine çıkardıklarını söyledi. Enflasyonu tek haneli rakamlara indirdiklerini belirten Pepe, "Paradan 6 sıfır attık. Millet enflasyonla yaşamaya alıştı, metal para kullanmaz dediler. Çarşıda pazarda insanlar metal para kullanıyor. Paraya yeniden itibar kazandırdık. Paranın itibarı ülkenin itibarıdır. Yaptığımız bu. Dubai'de metro inşaatını bir Türk firması aldı. Firmanın sahibi CHP İstanbul milletvekilidir. Bu ülkenin insanı. Bize ne CHP İstanbul milletvekili iş alacak, onun için kulis yapmanın ne faydası var bize demedik, demeyiz. Bu çok önlemli. Bu ülkede taş üstüne taş koyanı alkışlarız. Bu ülkede yatırım yapan insan istihdam sağlıyor, ihracat yapıyor. Ülkeye döviz getiriyor. Ülkeyi ayağa kaldırıyor. Bizim gelişmiş ülkelerle aramızdaki mesafenin açık olduğunu biliyoruz. Ama hedef koyduk, AK Parti'nin hedefi 2023 yılında ülkemizi dünyanın en büyük en kalkınmış 10 ülkesinden biri yapmak. Hedefimize kararlı bir şekilde çevre, sağlık, eğitim, turizm politikaları ile yürüyoruz. Orkestra şefi önderliğinde hepimiz milletimizin istediği türküyü çalıyor ve yürüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bakanın konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantının ardından Pepe, Karabük'ten ayrıldı.