Taş Yünü Işçilerinin Ramazanda Zorlu Mesaisi

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) ısı yalıtım malzemeleri üretilen fabrikada ısısı 1600 dereceye ulaşan ocağın karşısında çalışan işçiler, evine ekmek parası götürmek için çaba sarf ediyor.

MUSA ÖZYÜREK - Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde ısı yalıtım malzemeleri üretilen fabrikada ısısı 1600 dereceye ulaşan ocağın karşısında çalışan işçiler, evine ekmek parası götürmek için çaba sarf ediyor. Taşın eritilerek bina izolasyonu malzemesi olarak kullanılan elyaf haline getirildiği fabrikada çalışan Battal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "4 yıldır burada çalışıyorum. Taşların eritilerek yün haline getirildiği, sıcaklığı 1600 dereceyi bulan ocağın karşısında çalışarak ekmeğimizi kazanıyoruz. Ramazan ayında da bu sıcaklıkta orucumu tutmaya çalışıyorum. Ciddi anlamda susuzluk yaşıyorum. İnsanlar serinlemek için kapalı mekana girerken, biz dışarı çıkarak serinlemeye çalışıyoruz çünkü içerinin sıcağı güneş ışığından daha sıcak ve etkileyici" diye konuştu. Ocağın karşısında yarımşar saat vardiyalı şekilde çalıştıklarını belirten Çelik, ramazan ayının ilk haftasında biraz zorlandığını ifade ederek, "Bir haftadan sonra yavaş yavaş vücut alışıyor. Önemli olan niyet. İftar ve sahur arasında çok fazla su içiyorum. Susuzluğu giderecek gıdalar tüketmeye çalışıyorum. Yemekle alakalı zaten hiçbir problem yaşamıyorum. Susuzluktan açlık aklımıza bile gelmiyor" dedi. Fabrikanın genel müdürü Harun Hasyüncü ise ramazan ayında mesai saatlerinde düzenleme yaptıklarını, daha önce 08.30-17.30 olan mesai saatlerini yarım saat öne alarak 08.30-17.00 olarak değiştirdiklerini söyledi. Ramazan ayında çalışanların iş yükünü düşürmeye gayret ettiklerini ifade eden Hasyüncü, "Özellikle ocağın karşısında çalışan arkadaşlarımız ramazan ayında biraz zorlanıyor çünkü ağır bir iş. Biz de işveren olarak bu durumu göz önünde bulundurarak mesai saatlerinde düzenleme yaptık. İşi daha erken bırakıyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: