Taşar'dan öneri

ANKARA (İHA) - Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Turizm, Kültür, Çevre Bakanlıkları ve Başbakanlığa bağlı Türk Tanıtma Fonu'nun, Turizm Bakanlığı şapkası altında birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Turizm Bakanı Taşar, Bakanlığı döneminde turizm alanında gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendirme toplantısı düzenledi. Kültür Bakanlığı'nın 'Kültür değerleri, Turizm Bakanlığına bağlanırsa zarar görür' açıklamalarına Taşar, "Kültürel değerler hiçbir zarar görmez. Zaten birçok tarihi eserin korumasını biz yapıyoruz" dedi. Turizm Bakanlığı'nın, meseleye kültürel ve çevresel açıdan bakabileceğini kaydeden Taşar, Turizmin Türk ekonomisine katkısının da önemini dile getirdi. Taşar, Bakanlığı döneminde turizm sektöründe geleceğe uzanan yolun haritasının çizilmiş olduğunu vurgulayarak, Turizmde başlatılan 2. Atılım Döneminin bunun en önemli kanıtı olduğunu belirtti. Taşar, Turizm Bakanlığının ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi belgesini alarak, bu belgeyi alan Dünya'da ve Türkiye'deki ilk Turizm Bakanlığı ünvanına sahip olduklarını ifade etti. Taşar, turizm potansiyellerini harekete geçirmek ve her yöreyi ayrı bir turizm cazibesine kavuşturmak amacıyla, İstanbul'da 3 Destinasyon projesi, Ankara Projesi, Osmanlının Üç Başkenti Projesi, Uludağ'ı Turizm Merkezi yapma projesi ve İlk defa yapılan bir proje ile 81 ilin turizm envanterini çıkardıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Dış tanıtımda takip edilen ve taklit edilen bir başarı dönemine 15 aylık Bakanlık döneminde imza attıklarını ifade eden Taşar, "10 yıldır yapılmayan Türkiye'nin tanıtım filminin yaparak, dünyaya günümüzün Türkiye'sini, gerçek Türkiye'nin fotoğraflarını sunmanın devrini başlattık" dedi. Üç partili Koalisyon hükümeti döneminde, başka alanlardaki anlaşmazlıklar ve uyuşmazlıklar nedeniyle, hayata geçmeyen düzenlemeler olduğunu anlatan Taşar, "Biz bugün varız, yarın yokuz. Ama devlette devamlılık esastır. Yeni kurulacak hükümet, tek parti hükümeti olacaktır. Turizm sektöründe yapacakları en büyük hizmet, bizim hazırladığımız yönetmelik ve kanunları hayata geçirmek olacaktır" diye konuştu. Toplantının ardından, Türk Tanıtım Vakfı adına Kemal Baytaş'a, Turizm Hizmet ödülü verildi.