Taşdevri'nde yaşamak isteyenlere

Birkaç günlüğüne tarih öncesi devirlere gitmeye ne dersiniz? Portekiz'de Fafe dağının eteklerinde inşaa edilen taş evler, ilkel bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Orijinal adıyla Flintstones, Taşdevri'ni hangi çizgi film sever bilmez? Amerikan televizyonlarında ilk olarak 1960 ile 1966 yılları arasında gösterilen ve sonra tüm dünyanın hayranı olduğu çizgi filmlerin unutulmazları Fred ve Wilma, Barni ve Betty, evcil hayvan Dino'nun yaşadığı evlerin çok benzeri, çizgi film dışına, tarih sonrasına atladı!

Portekiz'deki Nas kentinde bulunan Fafe dağının eteklerine sıralanmış taş evler, kolay kolay rastlanmayacak mimarileriyle insanın ağzını açık bırakıyor. "Tarih öncesi devirde yaşamak nasıl olurdu?" sorusuna bir tür cevap niteliğindeki bu evlerin içi de en az dışı kadar basit ve ilkel. Sıcak yuvadaki donanımın burada zerresi bile yok. Ancak farklı bir anlayış, farklı bir yaşam tarzı için bir başkaldırı! Asi kimliklere duyurulur!

Reklam
Reklam

Özellikle turistler için ilgi çekici olan taş evler, tatil yapmak isteyenlere alternatif bir seçenek olarak sunuluyor. Lüksten uzak, doğayla baş başa olmak için ideal olan evler, maceraperest, salaş ruhlar için ideal.