Taşeron Firma Çalışanları Ihaleyi Protesto Etti

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde taşeron firmada işçi olarak çalışan bir grup Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK-İŞ) üyesi, kazandıkları dava sonucu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde taşeron firmada işçi olarak çalışan bir grup Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK-İŞ) üyesi, kazandıkları dava sonucu kadroya alınmadıklarını iddia ederek, yeni dönem için yapılan ihaleyi protesto etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bin 300 çalışanı kapsayan çeşitli işler için yeni dönem taşeron firma ihalesi yapıldı. İhaleye DEV SAĞLIK-İŞ üyeleri tepki gösterdi. Sendika üyeleri, iş bırakarak hastanenin acil servis yanındaki alanda bir süre oturma eylemi yaptı.

Reklam
Reklam

DEV SAĞLIK-İŞ Antalya Şube Başkanı Bekir Çivi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya 1. İş Mahkemesi'nin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ihaleyi kazanan taşeron firmada çalışan bin 300 işçinin kadroya alınmasına karar verdiğini ancak kararın uygulanmadığını ileri sürdü.

Mahkeme kararına rağmen yeniden ihale yapıldığı, ihaleyi protesto etmek için toplandıklarını anlatan Çivi, söyle konuştu:

"Burada 3 ayda, 6 ayda veya senede bir kez ihale yapılmaya kalkılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na müracaat ettik. Müfettişler geldi inceleme yaptı. Çalışanların işverene çalıştıklarını, şirket adına çalışmadıklarını söylediler. Üniversite bunun üzerine bakanlığa itiraz etti. Yargıya gittik. Antalya 1. İş Mahkemesi'ne açtığımız davayı kazandık. Elimizde üniversitenin kadrolu işçisi olmamız gerektiğine dair mahkeme kararı var. Ama hala ihale yapmaya kalkılıyor. Yönetim yasalara uymuyor."

Çivi, ihalenin yapılması halinde eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Muhabir: Şamil Kahveci

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: