Taşeron işçiler, belediyeye 'kaşık - tencere orkestrasıyla' tepki gösterdi

Maltepe’de yıllardır belediye’de daimi olarak çalıştıkları halde sosyal haklardan, kıdem ve ihbar tazminatlarından faydalanamadıklarını iddia...

Maltepe’de yıllardır belediye’de daimi olarak çalıştıkları halde sosyal haklardan, kıdem ve ihbar tazminatlarından faydalanamadıklarını iddia eden teşeron işçiler, protesto eylemi gerçekleştirdi. Maltepe Belediyesi önünde gerçekleştirilen eylemde işçiler belediye başkanı Mustafa Zengin’in ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı ‘senfoni orkestrası davası’na da gönderme yaptılar. Boyunlarına astıkları tenekelere ve ellerindeki tencere kapakları ile temsili ‘işçi senfoni orkestrası’nı oluşturan taşeron işçiler, Belediye Başkanı Zengin’in senfoni orkestrasına yaklaşık 1 milyon TL aktarırken kendi haklarının gasp edildiğini iddia ettiler.
Sabah saatlerinde üzerinde ‘Siz Hiç İşçi Senfoni Orkestrası Dinlediniz Mi’ yazılı pankart ile Belediye binası önüne gelen bir grup taşeron işçi, boyunlarına astıkları tenekeleri ve ellerindeki tencere kapaklarına vurarak ‘Mustafa Zengin, işçi fakir’, ‘faşist başkan istemiyoruz’, ‘baskılar bizleri yıldıramaz’ şeklinde slogan attı.
İşçiler adına açıklama yapan Alper Alıcı, “Bizler Maltepe Belediyesinin daimi işlerini yapan işçileriz.Yıllardır Maltepe Belediyesinin en temel ve daimi işlerini yapmamıza rağmen taşeron şirketlerde hiçbir hakkımız olmadan çalışıyoruz. Taşeron şirketlerin sözleşmeleri belirli süreli yapmasıyla da kıdem ve ihbar tazminatlarımız da gasp ediliyor.” dedi.
Alıcı ardından eyleme katılanları ‘teşeron işçiler senfoni orkestrası’nı dinlemeye davet etti.
Boyunların astıkları tenekelere kaşıklarla vuran ve ellerindeki tencere kapaklarını birbirine çarpan işçiler bir süre slogan atmaya devam etti..
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alıcı, taşeron işçilerin evlerine ekmek götürmekte bile zorlandığı bir dönemde belediye başkanı Mustafa Zengin’in yaklaşık 1 milyon TL’yi senfoni orkestrası için harcamasını doğru bulmadıklarını söyledi. Alıcı, “Mustafa Zengin sorunlarımıza duyarsız davranarak, işçilerin ve emekçilerin parasını şaibeli bir şekilde senfoni orkestrasına harcamasından dolayı biz de böyle bir protesto yöntemi seçtik.”
Bir başka işçi de “Bir zamanlar bir senfoni orkestrası vardı Maltepe’de, biz de işçi senfoni orkestrası kurduk ve bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz, anlayan anlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz