Taşeron işçiler konusunda önemli adımlar atıldı

Çanakkale Belediyesi, taşeron işçiler konusunda önemli adımlar attı. Belediye ile taşeron işçiler arasında 3 yıllık sözleşme imzalandı ve bu sözleşmeyle taşeron işçilere kıdem tazminatı hakkı verildi.

Çanakkale Belediyesi'nden taşeron işçileri sevindirecek haber geldi. Daha önce taşeron işçilerle 1 yıllık sözleşmeler yapan ve son yıllarda uygulamayı bu şekilde sürdüren Çanakkale Belediye, bu kez uygulamayı değiştirdi. Belediye, taşeron işçilerle 3 yıllık sözleşme yapmaya karar verdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, DİSK Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan ile birlikte basın toplantısı düzenledi ve bu toplantıda taşeron işçiler konusunda atılan adımlar hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve DİSK Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, taşeron işçiler hakkında yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdiler. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ülger Gökhan, yerel yönetimlerde en büyük sıkıntılardan birinin personel istihdamında kanuni sıkıntılardan ötürü belediyelerin kendi kadrolarını oluşturamaması olduğuna dikkat çekti. Son kanuni düzenlemelerin taşeron işçi sağlayan firmalarla 3 yıllık sözleşme yapılabilmesinin önünü açtığını belirten Gökhan, “Bu durumda işçiler, bir yılı geçen sürede çalışacağı için kıdem tazminatı hakkı elde edecekler. Daha önce her bir yıl çalıştıkları için bu hakkı kazanamıyorlardı. Artık izin hakkı da elde etmiş olacaklar” şeklinde konuştu.