Taşeron Işçilerin Çalışma Şartları Protesto Edildi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, çok sayıda sendikanın üye olduğu Sendikal Güç Birliği Platformu'nca "Kuralsız ve güvencesiz çalışmaya hayır, taşeron işçiliğe son"

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, çok sayıda sendikanın üye olduğu Sendikal Güç Birliği Platformu'nca "Kuralsız ve güvencesiz çalışmaya hayır, taşeron işçiliğe son" mitingi düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde toplanan çok sayıda kişi, "Artık yeter", "Kuralsız, güvencesiz, çalışmaya hayır" pankartları taşıyıp, sloganlar atarak Kongre Meydanı'na yürüdü.

Miting alanına gelen kişiler, polis barikatıyla çevrili alana üst araması yapılarak alındı.

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, burada yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin haklarını aramak için susmayacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Sadece işçilerin değil herkesin dertli olduğunu savunan Çetintaş, "Kamu çalışanı, emekli nasıl geçineceğini düşünüyor. Esnaf, siftahsız dükkan kapatıyor. İş yerleri kepenk indiriyor. Çiftçi emeğinin karşılığını alamıyor. 'Sendikasız, sigortasız çalışmaya hayır' diyoruz. Emekçinin, çalışanın beş kuruşluk değeri yok" diye konuştu.

Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova da her gün "iş cinayetleri"nin işlendiğini ve insanların 12 saat güvencesiz şekilde çalıştırıldığını öne sürdü.

Gruptakiler, müzik eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci / Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: