Taşıma İhalesini Kaybeden Kamyonculardan Protesto

Emet ve Hisarcık Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı üyeler, yeni taşıma ihalesini kaybedince Eti Maden İşletmeleri Emet...

Emet ve Hisarcık Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı üyeler, yeni taşıma ihalesini kaybedince Eti Maden İşletmeleri Emet Bor Tesisi önünde ihale kararını protesto ettiler.

1958 yılından bu yana Türkiye’nin tek bor işletmeciliğini yapan Eti Maden İşletmelerine bağlı Emet Bor İşletmeleri'nin ham ve işlenmiş madenlerini Türkiye’nin dört bir yanına taşıyan 550 üyeden oluşan Emet ve Hisarcık Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı 150 kamyoncu ve ailesi 2013 yılı ihalesini kaybedince ilçede bir anda 550 ailenin işsiz kaldığını ve ilçenin ekonomi anlamında büyük çöküntüye uğrayacağını söyleyerek, Emet bor işletmesi önünde toplandı.

Reklam
Reklam

Katılan kooperatifler adına kooperatif üyeleri Adem Mallı ve İsmail Kırlı bir basın açıklaması yaptı. Mallı ve Kırlı, "Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz ilçemize ziyaretleri sırasında tavsiye ettikleri yeni taşıma şartlarına uygun paletli ve konteyner alımı yaparak bir çok ağır kredi ve borcun altına girdik. Şimdi ihaleyi başka firma kazandı. Borcumuzu ödemenin hiçbir imkanı kalmamıştır" dediler.

Tesis önünde toplanan kamyoncular , ‘Kanser bize, kaymak size ‘ , ‘Bor bizim, fabrika bizim, işte bizim ‘ , ‘Arsenik zehir bizimse işte bizim ‘ sloganları ile olayı protesto ettiler.

Yapılan protesto ’da üzücü bir olay yaşanmazken, kamyoncular açıklama sonunda yaklaşık 250 kamyon ile tesis çevresinde tur atarak ayrıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: