Taşıma Şirketi Üyelerinin Protestosu

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kartepe'deki bir fabrikanın, taşımacılık kooperatifinin sözleşmesini feshedip yeni taşıma ihalesi açmasıyla ilgili yaşananlara ilişkin, "Fabrikanın, sadece

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kartepe'deki bir fabrikanın, taşımacılık kooperatifinin sözleşmesini feshedip yeni taşıma ihalesi açmasıyla ilgili yaşananlara ilişkin, "Fabrikanın, sadece 6 tırı kooperatif çalıştırsın teklifini kooperatif kabul etmedi. Bu anlamda bir anlaşma olmadı" dedi.

Vali Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, taşımacılık kooperatifi üyeleri ile fabrika yetkilileri arasında tarafları bir araya getirerek görüşmelerini sağladıklarını ifade ederek, iki taraf arasında herhangi bir anlaşmanın sağlanamadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Fabrikanın taşıma işlerini yapması için ihale sürecini işlettiğini dile getiren Topaca, ihale sürecinin daha önce başlamasına rağmen istekleri doğrultusunda ertelendiğini söyledi.

Topaca, fabrikada taşımacılık işinde çalışan vatandaşların işsiz kalmalarını istemediklerini ifade ederek, "Bu sebeple anlaşmanın olmasını arzu ettik. Fabrikanın, 'sadece 6 tırı kooperatif çalıştırsın' teklifini kooperatif kabul etmedi. Bu anlamda bir anlaşma olmadı" dedi.

Taşımacılık kooperatifi başkanı Hüseyin Erhan da ilgili fabrika yöneticilerinin Cumartesi günü organize edilen toplantıya katılmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Halkımız, araçların fabrikaya girmesini kesinlikle kabul etmiyor. Aracı namustan görüyorlar ve girişleri kabul etmiyorlar. Biz 1993 yılına kadar tarımla uğraşıyorduk. Bu fabrikalar geldikten sonra bize iş vereceğini söylemesi üzerine herkes kamyonculuğa yöneldi. Bizim eğitim düzeyimiz düşük, bu nedenle yapacağımız başka bir iş yok."

Erhan, taşıma işleri için yaptıkları teklifin yüksek olmadığını, maliyetler doğrultusunda fiyat belirlediklerini anlatarak, fabrikayla çalışıldığı dönemde elde edilen toplam gelirden maliyet ve vergilerin çıkarılması halinde yeterli kazanç elde edemediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz