Taşıtların lisans süresi 27 Şubat'ta son

Ankara - Karayollarında taşımacılık faaliyetleri için öngörülen lisans alma süresi 27 Şubat Pazartesi akşamı sona eriyor. Bu tarihten sonra yetki belgesi olmayanlar hiçbir şekilde taşımacılık faaliyetlerinde bulunamayacaklar.

Özellikle kamyoncuların lisans alma işlemlerini son günlere bırakması nedeniyle başvuru bürolarının önünde yoğunluklar oluşunca, hafta sonu da başvuru büroları ile 52 ilde en az bir Vakıfbank şubesinin açık olması kararlaştırıldı.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, Karayolu Taşıma Kanunu'nun paralelinde çıkarılan yönetmeliğin taşımacılık faaliyetleri için lisans alınmasını zorunlu kıldığını, yönetmeliğin öngördüğü sürenin de bugün sona ereceğini belirtti. Son başvuru gününün hafta sonuna rastlaması nedeniyle başvuru
süresinin 27 Şubat Pazartesi akşamına kadar uzatıldığını kaydeden Aydın, bu tarihten sonra başvuru süresinin uzatılmayacağını, bunun yasal olarak da mümkün olmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Aydın, Pazartesi günü akşam saatlerine kadar başvurusunu yapan ya da lisans bedelini bankalara yatıranların yetki belgeleriyle ilgili diğer işlemlerini daha sonra yaptırabileceklerini söyledi.

Bakanlığın 12 bölge müdürlüğünün yanı sıra 40 sanayi ve ticaret odasında başvuru işlemlerinin kabul edildiğini ifade eden Aydın, başvuruların son günlere yoğunlaşması nedeniyle hafta sonu başvuru bürolarının açık olacağını, ayrıca 52 ilde en az bir Vakıfbank şubesinin ödemeleri kabul etmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını
bildirdi.