Taşköprü kuyu kebabı tescillenecek

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağına coğrafi işaret alan Taşköprü Belediyesi, kuyu kebabını da tescilletmeye...

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağına coğrafi işaret alan Taşköprü Belediyesi, kuyu kebabını da tescilletmeye hazırlanıyor.

Taşköprü Belediyesi'nin, 2009 yılında başvurusunda bulunduğu ve 2010 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret verilen Taşköprü sarımsağının ardından Taşköprü Belediyesi, meşhur kuyu kebabını da tescilletmek için girişimde bulundu. Gerekli işlemleri yapan belediye, işlemler tamamlandıktan sonra Türk Patent Enstitüsü (TPE)'ne gerekli başvuruyu yapacak.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ilçenin dünyaca ünlü sarımsağının ardından kuyu kebabını da tescilletmek için gerekli işlemleri başlattıklarını ve en kısa sürede TPE'ye gerekli başvuruyu yapacaklarını dile getirdi.

Başkan Arslan, Taşköprü kuyu kebabının dünyaca ünlü olduğunu ve lezzetiyle Taşköprü mutfağının vaz geçilmezi olup, Taşköprü'ye özgü bu damak tadının en iyi ilçelerinde yapıldığını herkese duyurmak istediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz